Om Swecamp
Kontakta oss

Kontakt

Vill du komma i kontakt med någon av anläggningarna?
Flottsbro +46(0)853532700
Bomstadbaden +46(0)54535068
Vita sandar +46(0)53012260
Jägersbo +46(0)413554490

Vill du göra eller ändra en bokning?
Kontakta anläggningen du önskar boka boende på eller har bokat boende på för att ändra en befintlig.

Swecamp
E-post: kontakt@swecamp.se

Sök Sök

Vintercampa med förstuga

okt 03
Skrivet av Camilla Gunnarsson den 03 okt 2016 kl 12:00

Blir det inte trångt och stökigt i husvagnen med alla vinterkläder och all utrustning när man vintercampar? Den frågan funderade vi själva på innan vi började vintercampa. Nu när vi själva har blivit vintercampare kan vi svara på den.

Nej, det behöver inte bli trångt och stökigt. Men det är lättare att ha ordning och reda om man har en förstuga. I alla fall om man är några personer som ska samsas om utrymmet. I vår familj är vi fyra, två vuxna och två tonåringar.

Vad är då en förstuga?

Jo det är en liten isolerad och uppvärmd stuga som man ”kopplar ihop” med husvagnen. Man får därmed en hall, ett förråd och/eller ett extra rum. Man går alltså in i husvagnen genom förstugan. Vår förstuga är ganska enkel och vi använder den främst som hall och förvaringsutrymme. Vi har därför inrett den med klädhyllor och trådbackar. Många använder sin förstuga som ett extra rum och har inrett den med t.ex. soffa, säng eller matbord.

Olika campingplatser har olika regler kring hur stora förstugor får vara och hur de ska vara konstruerade. Det är inte alla campingplatser som tillåter att man har en förstuga. Ett alternativ är att ha ett vintertält. Det finns företag som bygger och säljer förstugor. En del vintercampare bygger en egen förstuga och många köper en begagnad.

Vi har även testat att vintercampa i tio dygn i rad utan förstuga. Då hade vi inte ens nåt tält. Det gick bra det också, men det var krångligare och vissa onödiga irritationer uppstod när saker var i vägen eller ”försvunna”. Jag konstaterade då att jag aldrig ska vintercampa en hel vinter utan förstuga. Men jag har ju övergett ett och annat ”aldrig” tidigare, så man vet ju aldrig…

Kanske vintercampar du också? Eller funderar du fortfarande och inte tagit steget än? Dela gärna med dig av dina tips, frågor och svar i kommentarsfältet.

_______________

Vill du testa på vintercamping? Anläggningarna i Swecamp är öppna året om. Klicka här för att se vart anläggningarna ligger. 

 

Kategori:

Skriv en kommentar

Outdoor Blogg