Om Swecamp
Kontakta oss

Kontakt

Vill du komma i kontakt med någon av anläggningarna?
Flottsbro +46(0)853532700
Bomstadbaden +46(0)54535068
Vita sandar +46(0)53012260
Jägersbo +46(0)413554490

Vill du göra eller ändra en bokning?
Kontakta anläggningen du önskar boka boende på eller har bokat boende på för att ändra en befintlig.

Swecamp
E-post: kontakt@swecamp.se

Sök Sök

UTOMHUSTRÄNING

jun 26
Skrivet av Frida den 26 jun 2018 kl 12:00

Det är sommar, semester, goa middagar och gärna en glass om dagen. Kanske inte den bästa kombon för att hålla igång träningen? Men det behöver inte vara svårare än vad du gör det. Även om du inte har ett gym i närheten och inte är i samma rutiner som annars behöver du inte utesluta träningen.
 
Allt du behöver för att hålla igång musklerna under semestern är en gräsplätt och 30 minuter. Är kreativiteten och motivationen låg? Kolla in någon av de många träningsapparna som finns, bestäm dig för ett pass och kör!

Vi har samlat tre av våra favoriter för utomhusträning;

Först ut är ett tufft cirkelträningspass där du inte behöver några redskap. Målet är att göra 5 varv med så lite vila som möjligt mellan varven. 1 minuts vila ska räcka, men du anpassar självklart vilan efter dina förutsättningar. Ett mål kan ju vara att klara 5 varv med 1 minuts vila och därefter bygga på med fler varv allt eftersom.

10 Burpees
30 Sekunder plankan
20 Upphopp
10 Armhävningar (på knäna eller fötterna)
20 Squats

Näst ut har vi backintervaller, passar bra för dig som inte orkar springa längre sträckor men ändå vill bättra på din kondition och benmuskler. Hitta en backe som är ca. 100 meter. Värm upp med lite jogging innan du springer upp för backen så fort du kan. Gå ner och spring sedan allt du har upp igen. Repetera 5-10 gånger beroende på dina förutsättningar och backens svårighetsgrad. Försök att pressa dig lite extra men inte så att du riskerar att skada dig.

Sist ut är kettelbell swing. En kettelbell är perfekt att ha med sig under semestern, den tar knappt någon plats och med den kan du träna både muskler och kondition. Övningarna nedan ska du göra så snabbt du kan, men det är viktigt att du tänker på att tekniken blir rätt. Spänn magmuskulaturen så att du inte tappar hållningen och sliter på ryggen. Repetera om du inte blir trött efter första rundan!

50 Svingar
10 Situps
40 Svingar
8 Situps
30 Svingar
6 Situps
20 Svingar
4 Situps
10 Svingar
2 Situps

Anpassa intensiteten och svårigheten efter dina förutsättningar, men ha i åtanke att du ALLTID orkar lite till och klarar av att ta i lite hårdare. Du kommer inte att ångra dig efteråt.

Är du en person som inte klarar dig utan ett gym, men inte heller känner för att stänga in dig under sommaren? Kom och träna på utomhusgymmen som finns på Daftö Resort, Skellefteå Camping och Kronocamping Lidköping. Få med dig mannen, dottern eller syrran och gör träningspasset till en utomhusupplevelse för hela familjen! Passa även på att kolla in höstens Health and Training Camp.

Skriv en kommentar

Outdoor Blogg