Om Swecamp
Kontakta oss

Kontakt

Vill du komma i kontakt med någon av anläggningarna?
Flottsbro +46(0)853532700
Bomstadbaden +46(0)54535068
Vita sandar +46(0)53012260
Jägersbo +46(0)413554490

Vill du göra eller ändra en bokning?
Kontakta anläggningen du önskar boka boende på eller har bokat boende på för att ändra en befintlig.

Swecamp
E-post: kontakt@swecamp.se

Sök Sök

Träna med din egna kroppsvikt - ha gymmet med dig överallt

mar 01
Skrivet av Camilla Johansson den 01 mar 2015 kl 12:00

Man kan säga att du går och bär på ett lyxgym. Tänk så många gånger jag vill plocka ut människor från gymmaskiner och visa dem lyxen med att träna på plan mark. 

På Swecamps Health & Training Camp 2015 svarar jag på frågor om hur träning med egen kroppsvikt är grymt. Tills dess ska du få ett enkelt och effektivt litet program som är enkelt att köra hemma på gräsmattan eller i köket. Ha det så kul! 

Visst kan vi aktivera och träna allt i från biceps och triceps (armar) till gluteus, femoris och soleus (rumpa, lår och vad). För att inte snacka om core-familjens glada och viktiga muskler (mage och rygg). 

Låter det fantastiskt? Jag vet, det är det nämligen. Vill du veta en ännu mer fantastisk sak med att träna med sin egen kropp som redskap. Det är nämligen så att det i många fall är mycket effektivare än maskinen i gymmet. 

När vi tränar med kroppen som redskap så bjuder vi in både uthållighet och balansträning. Armhävningar, benböj, situps och utfall kräver alla en sak och det är att hjärnan är med och att balansen aktiveras. Det finns naturliga stopplägen och det väcks samarbete mellan muskulaturen och hjärnan som är oslagbart. 

På Swecamps evenemang Health & Training Camp svarar jag gärna på mer frågor om hur träning med egen kroppsvikt är grymt. Jag hoppas vi ses! 

Till dess ska du få ett enkelt med redigt effektivt litet program som är enkelt att köra hemma på gräsmattan eller i köket. Ha det så kul! 

Armhävningar
Du kan här välja mellan att stå på tå och ha knäna i luften eller lägga ner knän på matta/eller golv. Det blir lite enklare att ha i knäna så känn dig fram. Sikta med att med rak rygg gå ner mot underlaget och sikta på att höft och bröstkorg ska ta i underlaget samtidigt. 

IMG_6767.JPG

IMG_6768.JPG

 IMG_6769.JPG

 IMG_6768.JPG

Benböj
Stå med fötterna höftbrett i sär och rak överkropp. Böj benen så att knäna kontrollerat viker sig. Knäna pekar alltid åt samma håll som tårna. Välj själv hur mycket du gå ner i in benböj, det ska kännas bra och inte ge någon smärta. Det är som att sätta sig på en stol.

 IMG_6789.JPG

IMG_6791.JPG 

 

Rygglyft
Lägg dig på mage och slappna av med underkroppen. Lyft bröstkorgen från marken, håll två sekunder och lägg dig sen ner igen. 

 IMG_6781.JPG

IMG_6782.JPG 

Crunch
Nästan som situp men du går inte riktigt lika långt upp. Du lyfter skuldrorna från underlaget i små rörelser. Hakan och näsan pekar upp mot taket (eller kanske himmelen). 

IMG_6780.JPG 

IMG_6779.JPG

 

Läs mer om Health & Training Camp 2015 och anmäl dig här!

Skriv en kommentar

Outdoor Blogg