Om Swecamp
Kontakta oss

Kontakt

Vill du komma i kontakt med någon av anläggningarna?
Flottsbro +46(0)853532700
Bomstadbaden +46(0)54535068
Vita sandar +46(0)53012260
Jägersbo +46(0)413554490

Vill du göra eller ändra en bokning?
Kontakta anläggningen du önskar boka boende på eller har bokat boende på för att ändra en befintlig.

Swecamp
E-post: kontakt@swecamp.se

Sök Sök

TIPS PÅ VÄGEN

jul 12
Skrivet av Frida den 12 jul 2018 kl 12:00

SÖK, PLANERA OCH UPPLEV PÅ VÄGEN

Det är inte bara tiden du spenderar på anläggningen som avgör hur du kommer att se tillbaka på semestern. Inte sällan blir det många timmar i bilen, timmar du kan förvalta och göra något kul med. Vi har samlat lite tips för att du ska få ut så mycket minnesvärda stunder som möjligt, även under bilfärden.

Se över dina planerade stopp och hur mycket tidsutrymme du har för avstickare. Ta sedan fram en karta och gör en sökning över vad som finns att göra i närheten av din planerade rutt. Kanske hittar du en ny lunchfavorit, en utsiktsplats med fikabord eller en lekplats där barnen kan bli av med myrorna i brallan? Finns det dagsutflykter som Kronobergs slottsruin, Daftöland eller Skånes djurpark i närheten? Brinner du för kultur och vill utforska slottsruiner, museum eller konsthallar?

Finns det inte tid för fler stopp och barnen börjar bli otåliga i baksätet?

Billekar är något som hela familjen kan vara med på. Ska ni göra ett stopp om 10 mil? Bestäm då en lek som ska pågå tills ni är framme. Vips så är ni på plats med glada och förväntansfulla barn som bytt ut tjatet mot skatt.

  • Shoppinglistan - Startar med att någon i bilen säger en vara ni brukar handla i mataffären. Nästa person ska i sin tur säga en ny vara som börjar på bokstaven som föregående slutade på. Tex. Ost, tomat, tårta, apelsin osv. Den som inte kommit på ett ord på 10 sek är ute ur leken tills nästa runda.
  • Djurleken - 1 person tänker på ett djur medan de andra i bilen får fråga ja/nej frågor tills någon tillslut kan gissa.
  • Räkna bilar leken - Där var och en har varsin bilfärg att räkna. Bestäm en sträcka som leken ska pågå och se vem som sett flest bilar av sin färg.

GLÖM INTE BORT ATT TIDEN GÅR FORT NÄR DU HAR ROLIGT

 

Kategori:

Skriv en kommentar

Outdoor Blogg