Om Swecamp
Kontakta oss

Kontakt

Vill du komma i kontakt med någon av anläggningarna?
Flottsbro +46(0)853532700
Bomstadbaden +46(0)54535068
Vita sandar +46(0)53012260
Jägersbo +46(0)413554490

Vill du göra eller ändra en bokning?
Kontakta anläggningen du önskar boka boende på eller har bokat boende på för att ändra en befintlig.

Swecamp
E-post: kontakt@swecamp.se

Sök Sök

Ta semester från semestern med en dagstur

feb 01
Skrivet av Frida den 01 feb 2019 kl 12:00

På och runt om anläggningarna i Swecamp finns inte bara fantastisk natur och utomhusupplevelser för alla sinnen. Det finns dagsturer som du bara inte får missa under din vistelse. De flesta dagsturerna ligger i anslutning till eller en kort väg från anläggningarna. Vi har samlat några av favoriterna här nedan.

INGESTRAND

 1. Vi rekommenderar ett besök till Klässbols linneväveri. De levererar sina linnedukar till ambassader, Nobelfesten och är även kungliga hovleverantörer.
 2. Vill du njuta av utsikten kan du ta en promenad upp till Storkasberget där du får en fin vy över Arvika, sjön Glasfjorden och sjösystemet runt omkring.
 3. Besök Arvikas mysiga stadskärna med butiker, caféer och restauranger som är vackert beläget. 

BOMSTADBADEN

 1. Följ med på en spännande tur ut på Vänern med professionella fiskare som ger dig de bästa tipsen för att få napp och en fantastisk tur i skärgården. 
 2. I Karlstads centrum finns mycket att göra för hela familjen. Butiker för de shoppingglada, mängder av uteserveringar och nattklubbar där ni tillsammans kan njuta av mat, dryck och varandras sällskap.
 3. Är du en hockeyfantast rekommenderar vi ett besök på färjestads hemarena. 


FLOTTSBRO

 1. Bara 15 minuter från Stockholm city, med andra ord nära till shopping, god mat och kultur.
 2. Utmana kroppen på historisk mark för Svensk Mountainbike i leder som Sveriges framgångsrikaste klubb tränar i.
 3. Skåda hällristningar som beräknas vara från 1000-talet e.Kr, rester av en fornborg och naturreservatet på 6 hektar med en rik växtlighet.

 

VITA SANDAR

 1. Ta en tripp till Akvedukten i Håverud där det unika mötet mellan bilväg, järnväg och Dalslands kanals vattenväg sker.
 2. Är du golffantast kan vi även rekommendera Melleruds golfklubb som ligger endast 3 km ifrån anläggningen. Golfbanan ligger i ett naturskönt område och har 18 hål och en Driving Range.
 3. Var med om en spännande och speciell upplevelse när ni besöker Älghägnet i Dals-Ed. Här kommer ni skogens konung och hans familj riktigt nära. I det hägnet på 10 hektar strövar 11 tama älgar. Älgen är världens största hjortdjur och skapad och anpassad efter att leva precis som de gör här - gott om mat, skydd och vatten. 

JÄGERSBO

 1. Besök Skånes Djurpark, världens största djurpark för nordiska djur, med fler än 85 unika arter. Här får du komma djuren nära på djurens egna villkor och ta del av kunskapen kring den nordiska faunan.
 2. Eller besök Fulltofta där ni välkomnas att titta på de ståtliga storkarna. I hägnet finns ca 50 storkar och på stolparna som bär upp nättaket häckar fria storkar.
 3. För den som önskar storstadspuls når man såväl Malmö som Köpenhamns city på ca 45 minuter med direkttåg från Höör.  
Skriv en kommentar

Outdoor Blogg