Om Swecamp
Kontakta oss

Kontakt

Vill du komma i kontakt med någon av anläggningarna?
Flottsbro +46(0)853532700
Bomstadbaden +46(0)54535068
Vita sandar +46(0)53012260
Jägersbo +46(0)413554490

Vill du göra eller ändra en bokning?
Kontakta anläggningen du önskar boka boende på eller har bokat boende på för att ändra en befintlig.

Swecamp
E-post: kontakt@swecamp.se

Sök Sök

Spring lättare, snabbare och roligare - med rätta skor.

mar 09
Skrivet av Camilla Johansson den 09 mar 2015 kl 12:00

Tillhör du den där skaran som tycker att det är lite kämpigt att springa? Lugn, du är inte ensam. Jag jobbar som personlig tränare och löparcoach och möter ofta människor som tror att de inte alls är byggda för att springa.

På Swecamps Health & Training Camp finns jag på plats för att prata om löpteknik och skor. Innan dess ger jag dig några konkreta tips på hur du kan öva upp ditt löparsteg. 

Dock kan jag trösta dig med att alla människor är byggda för löpning. Vi kan gå, krypa, hoppa, klättra och springa. Det är vår grej. En annan sak som bevisar att vi är födda till löpare är att vi är bland de enda däggdjuren i världen som kan springa under längre tid, en längre distans. Du förstår, vårt värmereglage (dvs. att vi svettas) är unikt. Våra leder, muskler och ben är som designade för löpning. 

Löpning - Finns det något billigare träningssätt? Du kan göra det var som helst, när som helst och behöver inte mer utrustning än ett par schyssta löpardojor. 

2015 är året och vi klarar oss ganska bra utan att springa överallt. Det är inte till vår fördel då vi faktiskt tappar tekniken och viljan att stampa i från i snabbare tempo. Här kommer tipsen som får dig att hitta motivationen igen: 

  1. Teknik. Lär dig ursprungstekniken igen och du slipper smärtor och krämpor. Titta på ett litet barn som springer, en tre-fyraåring som stampar av och du ser högt lyfta knän och en skön fotisättning. Så unna dig att leta upp tekniken att springa så kommer det att gå mycket enklare. 

  2. Andra tipset är att införskaffa ett par riktigt bra löparskor. Här är en av de vanligaste orsakerna till onda knän, ond rygg och otympliga fötter. Modet har byggt upp sulor som inte alls är snälla mot våra kroppar, modet snörar åt fötterna så att balansen rubbas och vi har blivit lärda att löpning är någonting skadligt. Vilket inte alls är sant, våra skor och stillasittande livsstil är det som gör det farligt. 
    Med rätt skor som låter foten arbeta som den är tänkt och rätt teknik kommer inte bara skaderisken minska drastiskt, jag ger mig attan på att du faktiskt kommer att tycka att det är precis lika kul som den där tre- fyraåringen att kubba runt igen.

Snart är det dags för Swecamps träningshelger och jag finns på plats. Fråga mig gärna mer om löpteknik eller ta en stund att snacka skor. Med några värdefulla tips kan löpning bli din bästa vän.

Skriv en kommentar

Outdoor Blogg