Om Swecamp
Min bokning
Kontakta oss

Kontakt

Vill du komma i kontakt med någon av anläggningarna?
Flottsbro +46(0)853532700
Ingestrand +46(0)57014840
Bomstadbaden +46(0)54535068
Vita sandar +46(0)53012260
Jägersbo +46(0)413554490

Vill du göra eller ändra en bokning?
Kontakta anläggningen du bokat boende på eller skicka ett mail till kontakt@swecamp.se.

Swecamp
E-post: kontakt@swecamp.se
Ejdergatan 3B, 416 68 Göteborg

Sök Sök

5 semestertips när du besöker Örebro

Minigolfbana med Örebro slott En svart entrébyggnad med stora bokstäver som stavar Gustavsvik
jul 28
Skrivet av emelie den 28 jul 2016 kl 12:00

Ibland är det svårt att veta vad som finns att uppleva på nya platser man besöker. Därför har vi frågat personerna som äger/driver anläggningarna i Swecamp vilka utomhusupplevelser och semestertips de kan rekommendera när du besöker dem. Vi samlar tipsen från Sveriges alla hörn under "Semestertips" på bloggen och under #mittsverige på Facebook. Kanske har du också semestertips du vill dela med dig om? Hashtagga #mittsverige och #swecamp för att få in ditt tips i flödet.

Pia Schill har jobbat på Gustavsvik Resorts sen 2011 och är idag reception och städansvarig för campingen samt äventyrsgolfen. Här delar hon med sig av sina 5 bästa utomhusupplevelser när ni besöker Örebro. 

 

1. Lost City
Vad passar inte bättre när regnet öser ner eller när barnen börjar få myror i benen att besöka Lost City?
När man bor på Gustavsvik är det ett måste att besöka Sveriges största äventyrsbad som ligger i anknytning till anläggningen. Här får du uppleva äventyr bland vatten, vilda forsar, ruiner, djungel och häftiga vattenrutschbanor. Här kan du också simma bland vågorna i deras stora bassäng med vågmaskin eller utmana kompisar på klätterväggen. Det finns också ett lekland, roliga minirutschkanor och varma sköna bassänger för de mindre barnen. För landkrabborna finns ett stort och fräscht gym att tillgå. För den som vill ha en mer avkopplande stund är det ”Relaxen” stället att vara på. Här finns en härlig lounge att sitta och avnjuta en god bit mat. Här finns även ång- och torrbastu, bubbelpool och massage att njuta av.

Foto Swecamp

 2. Svampen
Ett annat hett besöksmål som har lockat och lockar många turister är Vattentornet Svampen som än idag är i bruk och innehåller 9 000 000 liter vatten! Sedan invigningen 1958 har ca 9 miljoner människor stått högst upp på Svampen och tittat ut över den vackra utsikten över Örebro. En rolig kuriosa om Svampen är när prins Feisal såg Svampen i en vattentornskatalog tyckte han den var så fin att han beslöt att bygga en kopia av den i sin hemstad, Riyadh i Saudiarabien.
Svampen har öppet alla dagar mellan kl 10-18 och här kan du avnjuta en kopp kaffe eller en god lunch med en otrolig utsikt. Det finns även tillgång till konferensmöjligheter, och vem skulle inte vilja ha sin bröllopsfest 58 meter över marken?

Foto: Klart.se

3. Wadköping - den gamla staden 
Om du vill resa tillbaka i tiden och uppleva Örebros äldre bebyggelse med sina trähus och gårdar ska du bege dig till Wadköping, en stadsdel alldeles intill Stadsparken och Svartån. Stadsdelen har fått sitt namn efter Hjalmar Bergmans romaner som utspelar sig i hans hemtrakter i Bergslagen där handlingen oftast är förlagd i den fiktiva staden Wadköping. En av hans stora romaner är ”Markurells i Wadköping” från 1919 som blev mycket populär och välkänd.
Här kan du gå runt och strosa i mysiga små bodar och om du är intresserad av antikviteter har du kommit helt rätt. Här erbjuds även design, smide, kläder, keramik eller träsljöd. Här finns även flera caféer och restauranger om du vill koppla av för en stund. Eller varför inte gå förbi Jeremiasbageriet och handla nybakat bröd och annat smått och gott som kan avnjutas i Stadsparken intill.
I Wadköping finns något för alla åldrar. För barn arrangeras dockteater, pyssel, clownföreställningar och mycket annat. För de äldre finns flera olika museum och byggnader att besöka. Ett av de äldsta husen är författaren och hushållerskan Cajsa Wargs hus som byggdes i slutet på 1600-talet. Cajsa skrev kokboken Hjelpreda i hushållningen för unga Fruentimber som var en av de mest inflytelserika kokböckerna från mitten av 1700-talet till tidigt 1800-tal.

Foto: schwedentipps.se

Foto: news.cision.com

4. Stadsparken
Stadsparken i Örebro är ett utflyktsmål både för Örebroare men även för turister. Den utsågs till Sveriges vackraste park 2004. Här är det alltid folk i rörelse då parkens utbud av olika aktiviteter är många. Du kan bland annat ta en joggtur, sola, gå på konsert, spela kubb, läsa en bok och strosa runt bland alla vackra blommor i Stadsträdgården. Här ligger även Örebros största lekplatser. I anslutning till lekparken finns en plaskdamm där ett svalkande dopp kan göra susen i värmen. Inte nog med detta så ligger Stora holmen i direkt anslutning till parken, den kallas även för barnens ö. Hit tar du dig med roddbåten Wictoria. Här finns allt från minigolf, lekplats och minikaruseller. Hoppa på Lilleputt-tåget som tar dig runt ön. Barnen kan även leka i trafiklekplatsen med tillhörande trampbilar och cykla runt i den lilla staden med vägar och skyltar som visar dig runt.  
På ön finns även en minilantgård med grisar, får, marsvin, kaniner och får. Som ni kanske förstår, här har barnen aldrig tråkigt.

Foto:usundell.blogspot.com

Foto:www.tydal.nu

 

5. Kulturreservatet - Karlsunds Herrgård
För den mer kulturtokige är ett besök till Karlsunds Herrgård ett måste, endast fem kilometer från Örebros stadskärna.
Karlslunds herrgård är en välbevarad mellansvensk herrgårdsmiljö där både byggnader, trädgård, park och omgivande landskap är så värdefulla att miljön inte kan ersättas om den går förlorad. Området är ett så kallat riksintresseområde för kulturmiljövården i Sverige. Det finns inte så många sådana platser i Sverige. Här finner du en vacker natur med flera museer och utställningar och även verksamma konsthantverkare att besöka. I denna idyll finner du även Barnens trädgård och Tekniska kvarnen.
Under året anordnas flera olika typer av marknader bland annat trädgårdsdagen, mickelmässmarknaden med antik –och kuriosamarknad och en mysig julmarknad.
På Karlsunds herrgård är det inget konstigt om en timme blir två, två blir tre och vad passar inte bättre då än med en paus i deras terrasscafé där du kan avnjuta en härlig fika.

Foto:karlslundsherrgard.se

 Foto: karlsundscafe.se

 Tack Pia för dina 5 semestertips och varmt välkomna till Gustavsviks Resorts och Örebro!

Kategori:

Skriv en kommentar

Outdoor Blogg