Om Swecamp
Kontakta oss

Kontakt

Vill du komma i kontakt med någon av anläggningarna?
Flottsbro +46(0)853532700
Bomstadbaden +46(0)54535068
Vita sandar +46(0)53012260
Jägersbo +46(0)413554490

Vill du göra eller ändra en bokning?
Kontakta anläggningen du önskar boka boende på eller har bokat boende på för att ändra en befintlig.

Swecamp
E-post: kontakt@swecamp.se

Sök Sök

Semestertips Jägersbo

Gula blommor framför ett stort vitt kloster
jun 17
Skrivet av emelie den 17 jun 2016 kl 12:00

Ibland är det svårt att veta vad som finns att uppleva på nya platser man besöker. Därför har vi frågat personerna som äger/driver anläggningarna i Swecamp vilka utomhusupplevelser och semestertips de kan rekommendera när du besöker dem. Vi samlar tipsen från Sveriges alla hörn under "Semestertips" på bloggen och under #mittsverige på Facebook.

Kanske har du också semestertips du vill dela med dig om? Haschtagga #mittsverige och #swecamp för att få in ditt tips i flödet. 

Vi frågade Mathias som driver Jägersbo Camping vad han skulle vilja tipsa gästerna som besöker Jägersbo och Skåne att uppleva under vistelsen.

1. Bosjökloster - Är värt ett besök!
Ringsjöns pärla kallar man Bosjökloster och är verkligen värt ett besök om ni befinner er nere i Skåneland. Bosjökloster har en underbar omgivning och ligger på ett näs mellan två sjöar precis vid Ringsjöns strand. Bosjökloster har tiotusentals olika växter och det är alltid något i blom från vår till sensommaren i deras olika trädgårdar.

Det finns mycket att se och uppleva när man besöker klostret, hälsa på djuren i slottsparken eller varför inte titta till bina som producerar Bosjöklostret egna Lindblomshonung Bosjökloster. Om du vill veta mer om historien kring platsen kan du boka in dig på en guidad visning. För visst har klostret en fascinerande historia som sträcker sig ända tillbaka till 1100-talet. I flera århundranden vallfärdade många syndare till nunneklostret för att få syndernas förlåtelse. Det fanns papper på att besökte man klostret flitigt, hade man stora möjligheter att få dra ett streck över begångna synder.

Bosjökloster ligger ca 8 km från Jägersbo camping och oavsett om ni besöker Bosjökloster med bil eller till fots kan ni avnjuta en härlig lunch eller fika i deras vackra trädgårdscafé.


Foto: www.bosjökloster.se 

2. Familjeutflykt till Fulltofta naturcentrum 
Skåne är en av få platser i Sverige där naturen varierar mycket på en sådan liten yta. Det finns 19 strövområden utspridda över hela Skåne och där alla har sin karaktär och aktiviteter. Ett strövområde som vi varmt kan rekommendera är Fulltofta och dess naturcentrum som är ett måste att besöka och som passar både barn och vuxna.

Här finns en utställning som är belägen i en ombyggd lada där temat är människan, naturen och de spår vi människor lämnar efter oss. Barnen kan gå runt på en riktig upptäcktsfärd och kan bl.a. lyfta på en komocka och se vad som lurar där under. Det finns även ett café om magen börjar kurra. Fulltofta är ett gammalt godslandskap med mäktiga ekar och vida fälader. Här kan man även vandra längs ett antal leder, bada, fiska, grilla eller varför inte ta en titt hur våra bin bor. Ni ser, möjligheterna är oändliga.

Foto: www.skanskalandskap.se 

3. Skånes Djurpark
Något som lockar hela familjen är ett besök till Skånes Djurpark, världens största djurpark med nordiska djur. Det är ca 1 mil från Jägersbo Camping och ett hett tips för barnfamiljer, berättar Mathias.

Skånes djurpark har de senaste åren tagit rejäla krafttag och det senaste tillskottet för 2016 är deras attraktion ”Fåret Shauns land”. Fåret Shaun är en populär leranimerad humorserie som handlar just om fåret Shaun och fårhunden Blitzer som lever på en bondgård och så fort bonden inte ser på blir de till deras riktiga jag. Här kan barnen få en positiv upplevelse för lantbruk, skog och hur livet är på en bondgård.


Foto: www.skanesdjurpark.se

4. Direkttåg till Köpenhamn
Från Höör går det direkttåg till Köpenhamn som tar ca 45 min. Perfekt att ta semster från semestern och känna av storstadspulsen och den härliga atmosfären. Här finns den berömda gågatan Ströget som är 1.1 km lång och räknas till en av världens längsta gågator! Denna gata erbjuder alltifrån caféer, restauranger, butikskedjor till världens mest berömda och dyra butiker bl.a. Louis Vuitton, Gucci och Birger Christensen.

Vill man ha mer spänning och äventyr på sin dagsutflykt till Köpenhamn är det till Tivoli man ska bege sig. Tivoli ligger mitt i stadens hjärta och är världens näst äldsta nöjespark. Deras attraktioner är anpassade för barn i alla åldrar. I nöjesparken finns ett stort utbud av gröna oaser, restauranger och konserter i alla genrer. Här går timmarna fort och man vill aldrig åka hem.


Foto: kopenhamn-guide.se


Foto: www.momondo.se

5. Fiskelycka – stor chans till napp
Jägersbo camping ligger precis vid vattnet och i dessa vackra sjöar kryllar det av flera olika sorters fisk, bland annat gös, lake, karp, mört, regnbåge, insjööring, sik, abborre och gädda. Du kan hyra en eka, kanot eller trampbåt och njuta av lugnet som infinner sig på sjön. Det är magiskt under en lugn sommarkväll!

Tack Mathias för din 5 semestertips och varmt välkommen till Jägersbo camping och Swecamp!

Kategori:

Skriv en kommentar

Outdoor Blogg