Om Swecamp
Min bokning
Kontakta oss

Kontakt

Vill du komma i kontakt med någon av anläggningarna?
Flottsbro +46(0)853532700
Ingestrand +46(0)57014840
Bomstadbaden +46(0)54535068
Vita sandar +46(0)53012260
Jägersbo +46(0)413554490

Vill du göra eller ändra en bokning?
Kontakta anläggningen du bokat boende på eller skicka ett mail till kontakt@swecamp.se.

Swecamp
E-post: kontakt@swecamp.se
Ejdergatan 3B, 416 68 Göteborg

Sök Sök

Semestertips i Växjö

Lång träbro till gammalt slott
jul 10
Skrivet av Emma Hermansson den 10 jul 2015 kl 12:00

Ibland är det svårt att veta vad som finns att uppleva på nya platser man besöker. Därför har vi frågat personerna som äger/driver anläggningarna i Swecamp vilka utomhusupplevelser och semestertips de kan rekommendera när du besöker dem. Vi samlar tipsen från Sveriges alla hörn under "Semestertips" på bloggen och under #mittsverige på Facebook. Kanske har du också semestertips du vill dela med dig om? Haschtagga #mittsverige och #swecamp för att få in ditt tips i flödet.

Maryana Frisk Holst, VD för Växjö Swecamp Evedal, tipsar dig om 5 utomhusupplevelser inför ett besök i Växjö.

 

Maryana.jpg

1. Kronobergs slottsruin
Kronobergs slottsruin har en spännande historia från 1300-talet då det vad huvudgården till Växjö biskoparna. I början av 1500-talet drogs slottet in till kronan, Gustav Vasa tog då över och under Dackefejden intog upprorsledaren Nils Dacke Kronobergs slott. Så du förstår att platsen har mycket att berätta för dig!

Du som inte har intresse för historien har ändå mycket att hämta här, njut av slottsruinens skönhet. Det är inte för intet att många väljer att tillbringa sin bröllopsdag, en av de lyckligaste dagarna i livet, i Kronobergs slottsruin.

Evedalpresentation20.jpg 

Evedalpresentation14.jpg 

 Evedalpresentation17.jpg

Läs mer om Kronobergs Slottsruin här!

2. Ångbåten Thor
Vid Kronobergs slottsruin har Ångaren Thor sin hemmahamn. Under sommaren trafikeras Helgasjön  av ångbåten som byggdes 1887. Samma år som Ångaren Thor byggdes färdigställdes också Sveriges sydligaste sluss vid Åby. Slussen är ännu i bruk och att "slussa med Thor" är ett minne för livet.

Ångaren Thor är ett teknikhistoriskt "måste" för dem som tjusas av ångkraften.

 Evedalpresentation13.jpg

 Evedalpresentation12.jpg

Läs mer om Ångaren Thos och turlistan här!

3. Biljardfotboll
Biljardfotboll är en blandning mellan fotboll och biljard. Du spelar på ett gigantiskt biljardbord på marken med konstgräs som underlag. Istället för att stöta biljardbollar med en biljardkö sparkar du på fotbollar. Idén kommer från två entrepenärer i Frankrike och spelet har nu spridit sig både i Frankrike och i länder runt om. Växjö Swecamp Evedal är första och enda platsen i Norden där du kan spela Biljardfotboll.

En perfekt spelupplevelse för kompisgänget, familjen eller kollegorna.

4. Glasmuseum
På Sveriges glasmuseum i Växjö får du ta del av glasets historia och vackra skapelser från både nutid och dåtid. Samlingen är en av Europas största och mest kompletta samlingar. Här kan du förtrollas av de äldsta svenska glaset från Hertig Karls 1580-tal. Kungliga praktpokaler och enkla flaskor från 1600 och 1700-talet. Borgarnas kristall och böndernas pressade glas från 1800-talet. 

Samlingen består av närmare 35.000 glasföremål från 105 svenska glasbruk från 1580-talet till 2011. Till glasföremålen kan mer än 400 olika designers, formgivare och upphovsmän knytas.

 Samlingen består även av utländskt glas om ca 1000 föremål från 35 olika länder från 400-talet före Kristus till år 2009, samt verktyg för glasframställning från sammanlagt 33 glasbruk från 1700-talet till 2005.

Sveriges glasmuseums omfattande bildarkiv innehåller tusentals foton från glasbruken och den tillverkning som skedde i och kring hyttan. Arkivet består även av ett omfattande skrift- och klipparkiv och ett hundratal prislistor från 63 olika glasbruk och förädlingsföretag.

Evedalpresentation6.jpg

Evedalpresentation4.jpg

Evedalpresentation7.jpg

För mer information om Svenska Glasmuseet, klicka här!

5. Paddla kanot på Helgasjön
En tur på Helgasjön kan verkligen rekommenderas. Antingen med båt eller kanot. Det är 3 km till Kronobergs slottsruin, en vacker tur till sjöss med många mysiga öar att stiga iland på. Passa på att grilla en korv på hällen men gör rent efter dig, vi är rädda om naturen.

Evedalpresentation26.jpg

 Evedalhöstbild3.jpg

 Evedal6.jpg

Båtar och kanoter kan hyras på Växjö Swecamp Evedal. Klicka här för mer information!

Tack Maryana för dina tips.

Varmt välkommen till Växjö och Växjö Swecamp Evedal!

Kategori:

Skriv en kommentar

Outdoor Blogg