Om Swecamp
Min bokning
Kontakta oss

Kontakt

Vill du komma i kontakt med någon av anläggningarna?
Flottsbro +46(0)853532700
Ingestrand +46(0)57014840
Bomstadbaden +46(0)54535068
Vita sandar +46(0)53012260
Jägersbo +46(0)413554490

Vill du göra eller ändra en bokning?
Kontakta anläggningen du bokat boende på eller skicka ett mail till kontakt@swecamp.se.

Swecamp
E-post: kontakt@swecamp.se
Ejdergatan 3B, 416 68 Göteborg

Sök Sök

Semestertips i Strömstad

Vitt och rött fiskefartyg omringat av fiskmåsar
jul 09
Skrivet av Emma Hermansson den 09 jul 2015 kl 12:00

Ibland är det svårt att veta vad som finns att uppleva på nya platser man besöker. Därför har vi frågat personerna som äger/driver anläggningarna i Swecamp vilka utomhusupplevelser och semestertips de kan rekommendera när du besöker dem. Vi samlar tipsen från Sveriges alla hörn under "Semestertips" på bloggen och under #mittsverige på Facebook. Kanske har du också semestertips du vill dela med dig om? Haschtagga #mittsverige och #swecamp för att få in ditt tips i flödet.

Lena Kempe, VD för Daftö Resort, tipsar dig om 5 utomhusupplevelser inför ett besök i Strömstad.

Lena Kempe Daftö.jpg

1. Snorkelsafari i Kosters nationalpark
Under Kosterhavets nationalparks yta döljer sig ett av Sveriges vackraste undervattenslandskap. Med ett cyklop kan du sväva över ängar av svajande sjögräs, simma genom skogar av tång och glida längs färgglada klippbranter. Här kan du även testa en av Kosterhavets snorkelleder, vid Rörvik strax norr om Ekenäs på Sydkoster.

En snorkelled är en naturstig under vattnet och är cirka 200 meter långa och ligger på 1-1,5 m djup. En blåfärgad lina på botten leder dig runt till åtta informationsskyltar som berättar om djur och växter under ytan. 

Snorkling-A-Tysklind-440x293.jpg

AndersT-kosterhavets-bilder.-006-440x293.jpg

infoskylt-snorkelled-440x293.jpg  

2. Räktrålning
I Kosterhavet har fiskarna själv tagit fram redskap för hållbart fiske. De värnar om räkbeståndet och har under 14 år själva utvecklat selektiva redskap. Följ med och se hur de fiskar.

Skepparen önskar oss välkomna ombord och vi gör oss klara för avfärd mot en skärgårdstur i Kosterhavet. Ute på Kosterfjorden möter vi en trålare som gör ett "hal" som man säger i Bohuslän. Vi går upp mot fiskebåten när den är på väg att dra upp trålen och följer fiskarnas arbete under en stund. När trålen är uppe, bordar vi fiskebåten för att ta ombord den färskaste räkan du någonsin ätit. Sedan är det bara att njuta!

Om ni har tur kan ni få se en och annan säl ligga och lapa sol på de bohuslänska klipporna innan ni anländer till fastlandet igen.

 bild_132_asa.jpg

Skärmavbild 2015-07-09 kl. 10.19.55.png 

Sälsafari-1 16.08.061.jpg 

Foto: Från Daftö Resorts hemsida

3. Hällristningar i Vitlycke

I Tanum kan du ta del av ett världsarv som innehåller mer än 500 hällristningsplatser. Vandra fritt mellan hällarna eller ge dig ut på Världsarvssafari och tolka de unika ristningarna. Det finns en utställning där historien berättas av människor som levde under bronsåldern för omkring 3000 år sedan.

Vid museet finns också en stor bronsåldersgård - med rekonstruktioner av två långhus från äldre respektive yngre bronsåldern.

KOM_ianschemper_VIM_varldsarvsvandring_2011_615.jpg

Foto: Från Västarvets hemsida

För mer information om hällristningarna i Vitlycke, öppettider och karta, klicka här. 

4. Besök Kosteröarna

Utanför Strömstad mot väster ligger de natursköna Kosteröarna. Det är Sveriges mest västliga öar med en bofast befolkning, ca 300 personer är bofasta här. Närheten till havet präglar samhället.

Öarna består av Nord- och Sydkoster. Omkring ligger Kosterarkipelagen med en mängd skär och holmar. Största delen av öarna är naturreservat.

Här finns en kilometerlång sandstrand, mysiga caféer och restauranger, utsiktsplatser och stigar och vägar som gjorda för att du ska ta dig fram till fots eller på en cykel. Cyklar finns att hyra vilket rekommenderas om du ska upptäcka Sydkoster. Ett trevligt nöje för hela familjen. 

 KOSTER-2010-webb-Foto-Göran-Assner-0216-980x390.jpg

 Skaldjursresan1-980x390.jpg

Foto: Från Kosteröarnas hemsida

För mer information om Kosteröarna, klicka här!

5. Daftöland
Daftöland är en äventyrspark för stora och små pirater med barnasinnet i behåll. 

Varje dag är ett äventyr på Daftöland och det finns hur mycket som helst att göra för alla åldrar. Kasta er ut över böljan i en hisnande katapult, forsa fram på timmerstockar i en fartfylld färd och utmana dina vänner på den kluriga hinderbanan. På familjeparken Daftöland är varje dag ett fartfyllt äventyr. Så hissa segel och sätt kurs mot bohuskaparnas näste.

När hungerns smyger sig på finns mat, fika och glass - någonting som lockar både stora och små pirater. 

DAYFOTOGRAFI_DAFTO_2013-343.jpg

 IMG_0053.jpg

 IMG_0147.jpg

För mer information om Daftöland, klicka här!

Tack Lena Kempe för de 5 semestertipsen.

Varmt välkommen till Strömstad, Daftö Resort och Swecamp!

Kategori:

Skriv en kommentar

Outdoor Blogg