Om Swecamp
Kontakta oss

Kontakt

Vill du komma i kontakt med någon av anläggningarna?
Flottsbro +46(0)853532700
Bomstadbaden +46(0)54535068
Vita sandar +46(0)53012260
Jägersbo +46(0)413554490

Vill du göra eller ändra en bokning?
Kontakta anläggningen du önskar boka boende på eller har bokat boende på för att ändra en befintlig.

Swecamp
E-post: kontakt@swecamp.se

Sök Sök

Semestertips i Stockholm

jul 07
Skrivet av Emma Hermansson den 07 jul 2015 kl 12:00

Ibland är det svårt att veta vad som finns att uppleva på nya platser man besöker. Därför har vi frågat personerna som äger/driver anläggningarna i Swecamp vilka utomhusupplevelser och semestertips de kan rekommendera när du besöker dem. Vi samlar tipsen från Sveriges alla hörn under "Semestertips" på bloggen och under #mittsverige på Facebook. Kanske har du också semestertips du vill dela med dig om? Hashtagga #mittsverige och #swecamp för att få in ditt tips i flödet.

Andreas Häggqvist, anläggningschef för Flottsbro i Huddinge sedan 2005, tipsar dig om 5 utomhusupplevelser i den Svenska huvudstaden.

Skärmavbild 2015-07-07 kl. 15.57.26.png

1. Flottsbro Downhill Cars
Fart, adrenalin och 
skratt utan motor! Sitt ner i bilen och styr i svängarna, resten sköter ankarliften, lutningen och däcken. 

flottsbrocompanycamp4.jpg

2. Ett besök till "Blå Lagunen" på Ekerö. Ett av de bästa baden i Stockholm
Vid Munsö på Ekerö ligger ett gammalt stenbrott som fyllts med vatten. Det kan vara 1-2 grader kallare än Mälaren precis bredvid, och är det värt det? Ja. Det glasklara turkosskimrande vattnet gör att badet kallas den blå lagunen, med all rätta. 

 Skärmavbild 2015-07-02 kl. 19.57.45.png

3. Fotografiska
Fotografiska är en internationell mötesplats för fotografi. Här kan du lyssna på konserter, äta och dricka gott, gå en fotokurs både som nybörjare eller professionell fotograf eller ta del av de olika fotografierna som verkligen berör, året om. 
Fotografiska är en av Stockholms mest omtyckta sevärdheter och lockar varje år över 500 000 besökare.

En rekommendation är en avslutande middag på restaurangen högst upp. I Fotografiskas restaurang ligger fokus på det gröna och säsongsbaserade. Genom stora panoramafönster har restaurangen en av Stockholms vackraste vyer över Stockholms inlopp, Djurgården, Skeppsholmen och Gamla Stan. Perfekt när mörkret skymmer under hösten. 

vlm_lara-1440-900.jpg

 nkb.the_.boat-1440-900.jpg (1)

 restaurangokt14-02-1440-570.jpg (1)

Bilder: Från Fotografiskas hemsida. 

Läs mer om Fotografiska här! 

4. En dagstur till Grinda
Detta är min favoritö i skärgården. Grinda är en ö i hjärtat av skärgården utan vägförbindelse. Bara en dryg timmes båtresa från Stockholm, hittar du det stora lugnet och den fina skärgårdsnaturen. Här finns god mat, vacker atmosfär och mycket att uppleva. Du kan hyra kanot och handla båtartiklar. Spela boule, volleyboll och fotboll. I ladan kan du hälsa på de fyrbenta vännerna eller värma dig i den flytande bastun. När sommardagarna blir för varma kan du välja mellan att t ett dopp från klipporna eller lapa sol i sanden. Går du genom de vackra skogarna når du fram till två utsiktsplatser där dina vyar vidgas. 

Att besöka Grinda är att stanna jorden en stund. Henrik Santesson upptäckte det. Det var därför han år 1906 som Nobelstiftelsens förste direktör köpte ön och lät bygga sitt sommarnöje åt sig och sin familj. Det tog två år, sedan stod den vackra gula stenvillan i jugendstil klar. Det som idag är Grinda Wärdshus.

Läs mer om Grinda här!

5. Skidåkning på Flottsbro under vintertid
Under vintern så måste jag slå ett slag för skidåkningen i Flottsbro. 5 nedfarter, 3 liftar och utsikt över hela Stockholm! 

 sdsd.jpg

 kkö.jpg

 api.jpg

Tack Andreas Häggqvist för dina tips.

Varmt välkommen till Stockholm, Flottsbro och Swecamp!

 

Kategori:

Skriv en kommentar

Outdoor Blogg