Om Swecamp
Min bokning
Kontakta oss

Kontakt

Vill du komma i kontakt med någon av anläggningarna?
Flottsbro +46(0)853532700
Ingestrand +46(0)57014840
Bomstadbaden +46(0)54535068
Vita sandar +46(0)53012260
Jägersbo +46(0)413554490

Vill du göra eller ändra en bokning?
Kontakta anläggningen du bokat boende på eller skicka ett mail till kontakt@swecamp.se.

Swecamp
E-post: kontakt@swecamp.se
Ejdergatan 3B, 416 68 Göteborg

Sök Sök

Semestertips i Skellefteå

Glad mamma och dotter i poolen på Vitbergsbadet
apr 29
Skrivet av emelie den 29 apr 2016 kl 12:00

Ibland är det svårt att veta vad som finns att uppleva på nya platser man besöker. Därför har vi frågat personerna som äger/driver anläggningarna i Swecamp vilka utomhusupplevelser och semestertips de kan rekommendera när du besöker dem. Vi samlar tipsen från Sveriges alla hörn under "Semestertips" på bloggen och under #mittsverige på Facebook. Kanske har du också semestertips du vill dela med dig om? Haschtagga #mittsverige och #swecamp för att få in ditt tips i flödet.

Katrin Nygren har arbetat på Skellefteå camping sedan 1997. Hon började som sommarpersonal under sin utbildning och har sedan 2012 haft titeln verksamhetsledare på anläggningen.

Katrin kommer från en by 3 mil utanför Skellefteå som heter Burvik och är en inbiten Norrlänning. Nedan tipsar Katrin om 6 semestertips att uppleva när du besöker Skellefteå.

Katrin Nygren_LèG_7401.jpg

1. I Vitberget finns det något för alla
Skellefteå Camping ligger vid foten av Vitberget som är Skelleftebornas fantastiska friluftsområde. Här finns motions- och skidspår både med och utan elljus, naturstigar, utegym, skidbacke med funpark och dessutom flera anläggningar på och i närområdet.

Det finns något som heter Vitbergets dag. Det är en aktivitetsdag för hela familjen som genomförs varje höst och vinter i Vitbergsområdet. Ett stort antal föreningar i området, bland annat Skellefteå Camping visar upp sina aktiviteter där besökare får chansen att prova olika saker, berättar Katrin.

 2. Vandra i en fantastisk och skiftande miljö
Mineralleden som går mellan Skellefteå Camping och Varuträsk Vildmarksgruva är en 16 kilometer lång och härlig vandringsled.

Leden bjuder in till vandring i många skiftande miljöer och landskap och går förbi små byavägar, genom lantbruksområden, myr- och våtmarker, kalhyggen och stenhällar.

Längs leden finns ett flertal rastplatser, grillplatser och vindskydd. Den vackra Klintforsån och den gamla sågen i Stämningsgården är några av de vackra vyerna att se under vägen.

Mineralleden2.jpg

 3. Svalkande aktiviteter på Vitbergsbadet
Vad passar inte bättre än att hänga på Vitbergsbadet en het sommardag? Vitbergsbadet ligger i anslutning till anläggningen. Här finns ett härligt tempererat utebad för alla åldrar och smaker. Det finns vågmaskin, vattenrutschbanor, barnpool, varmvatten- och bubbelpool.  

För de som föredrar att vistas på torra land finns det ett "luftland" med hoppborg, rutschkana och hinderbana, allt inramat av gröna gräsmattor och förhoppningsvis massor av sol.

Vitbergsbadet1.jpg

 4. Äventyrsgolfen på Skellefteå Camping
Vem gillar inte att spela minigolf? Gå en runda på vår fantastiska äventyrsgolf där temat på banorna är Skellefteå och våra härliga specialiteter. Här hittar du bland annat Finnforsrövare, Västerbottensost och naturligtvis får du också spela på Skellefteå Kraft Arena med puck från Sveriges bästa hockeylag, enligt Skellefteborna ;-)

 éventyrsgolf1.jpg

 5. Aktivitetspark på Folkparken
Här är både skateboards, kickbikes och cyklar välkomna. I parken finns bland annat en vertikalvägg, en rejäl pool, en streetyta och en snakerun. Förra sommarens nyhet var en pumptrack. Parken är öppen dygnet runt och allt är helt gratis.

 Cykeltricks (2).jpg

6. Fiska i Skellefteå
I hela kommunen finns 1500 sjöar, 5 stora kustmynnande älvar, fler än 1000 namngivna vattendrag och 42 mil kuststräcka att nyttja för fiske.

Dessutom har vi Skellefteälven som rinner alldeles intill centrum vid populära Bryggarbacken. Här har du möjlighet till fiske mitt i stan både från land och från båt. I älven finns inte bara lax och havsöring, utan också harr, gädda och lake.

Fiske1.jpg 

Tack Katrin Nygren för dina 6 semestertips från Skellefteå.

Varmt välkommen till Norrland, Skellefteå Camping och Swecamp.

 

Kategori:

Skriv en kommentar

Outdoor Blogg