Om Swecamp
Kontakta oss

Kontakt

Vill du komma i kontakt med någon av anläggningarna?
Flottsbro +46(0)853532700
Bomstadbaden +46(0)54535068
Vita sandar +46(0)53012260
Jägersbo +46(0)413554490

Vill du göra eller ändra en bokning?
Kontakta anläggningen du önskar boka boende på eller har bokat boende på för att ändra en befintlig.

Swecamp
E-post: kontakt@swecamp.se

Sök Sök

Semestertips i Karlstad

Personer som spelar volleyboll på en sandstrand
jul 08
Skrivet av Emma Hermansson den 08 jul 2015 kl 12:00

Ibland är det svårt att veta vad som finns att uppleva på nya platser man besöker. Därför har vi frågat personerna som äger/driver anläggningarna i Swecamp vilka utomhusupplevelser och semestertips de kan rekommendera när du besöker dem. Vi samlar tipsen från Sveriges alla hörn under "Semestertips" på bloggen och under #mittsverige på Facebook. Kanske har du också semestertips du vill dela med dig om? Haschtagga #mittsverige och #swecamp för att få in ditt tips i flödet.

Ulf Nordentjell äger och driver Bomstadbaden tillsammans med Björn Nordentjell i Karlstad sedan 1983. Anläggningen har varit i familjens ägo sedan starten 1927.  tipsar dig om 5 utomhusupplevelser i den Svenska huvudstaden. Ulf vill tipsa dig om 5 semestertips att uppleva när du besöker Bomstadbaden och Karlstad.

 1. Mariebergsskogen
Mariebergsskogen är Karlstads stadspark. Här kan du njuta av naturen, den traditionsrika värmländska kulturen och delta i någon av alla de aktiviteter som erbjuds. Här finns bland annat Sveriges första Lekträdgård, värmländsk mattradition på Terrassen, Naturum Värmland, Lillskogens lantdjur, rundturståget och kulturbyggnader.

Hela området är en gåva från dr Conrad Höök som bodde i herrgårdsbyggnaden i slutet av 1800-talet. Han tyckte så mycket om sin skog att han ville att den skulle bevaras till glädje och fröjd för kommande generationer. När Karlstad stad tog emot donationen år 1896 lovade man att Mariebergsskogen skulle vårdas som stadspark för all framtid. Visionen lever! Parken utvecklas år efter år för att ständigt vara den plats för lek, upplevelser och rekreation som man kan längta till.

30f1215.jpg

Fotograf: Per Eriksson/Trigger Photo AB

411u8615.jpg 

mbg_vinter_m9d4195.jpg

Foto: Lasse Forsberg

bild2.jpg

Mer information om Mariebergsskogen hittar ni på deras hemsida.

2. Båtbussar i Karlstad
Upplev Karlstad från vattnet. Med båtbussarna tar ni en färd på Klarälven, slussar i stan och kan om ni vill kliva av för en fika på något av caféerna. Njut av Karlstads vackra skärgård. 

Information om pris, linjetrafik och tider hittar du här! 

batbussen2013.jpg

3. Alsters Herrgård
Alsters herrgård, Gustaf Frödings minnesgård, är en 1700-talsherrgård i vacker naturmiljö med utsikt över Vänern. Herrgården ligger åtta kilometer öster om Karlstad. 

Alsters herrgård består av ett flertal byggnader med tillhörande herrgårdspark och nära anslutning till vandringsleder, strandbad och fågeltorn. Förutom ett herrgårdscafé som serverar lunch och hembakat finns ett flertal andra verksamheter som galleri, herrgårdsbutik, hantverksbutik och utställningar om Gustaf Fröding och herrgården.

DSC_0173.jpg

Fr%c3%b6dingutst%c3%a4llning%202010%20005web.jpg 

Bilder från Karlstad kommuns hemsida.

För mer information om Alsters Herrgårds och utställningen av Gustav Fröding, klicka här!

4. Beachvolleyboll 
Utmana dina vänner på beachvolleyboll på Bomstadbadens strand kallad Värmlands Riviera. När det blir för varmt har ni endaste ett fåtal steg ner till Vänerns vatten och en svalkande paus innan matchen fortsätter. 

skaermavbild-2015-04-26-kl-201525.png

 

5. Klarälvsleden - cykla från vänerhav till vildmark
Klarälvsbanan med anslutning till Mörudden och Klarälvsleden utgör tillsammans hela 220 km cykelled genom Värmlands vackra natur. Lederna sträcker sig från Hammarö, Karlstad, Forshaga, Deje, Ransäter, Munkfors, Hagfors, Uddeholm, Ekshärad, Stöllet och ända upp till Sysslebäck. Från Vänern i söder, längs Klarälven och upp till bergen och skogarna i norr. 

Bomstadbadenhöstpaket2.jpg 

 På Klarälvsledens hemsida hittar du mer information och inspiration. 

Tack Ulf Nordentjell för dina 5 semestertips.

Varmt välkommen till Karlstad, Bomstadbaden och Swecamp!

Kategori:

Skriv en kommentar

Outdoor Blogg