Om Swecamp
Min bokning
Kontakta oss

Kontakt

Vill du komma i kontakt med någon av anläggningarna?
Flottsbro +46(0)853532700
Ingestrand +46(0)57014840
Bomstadbaden +46(0)54535068
Vita sandar +46(0)53012260
Jägersbo +46(0)413554490

Vill du göra eller ändra en bokning?
Kontakta anläggningen du bokat boende på eller skicka ett mail till kontakt@swecamp.se.

Swecamp
E-post: kontakt@swecamp.se
Ejdergatan 3B, 416 68 Göteborg

Sök Sök

Semestertips Isaberg

En älg med stora horn
jun 17
Skrivet av emelie den 17 jun 2016 kl 12:00

Ibland är det svårt att veta vad som finns att uppleva på nya platser man besöker. Därför har vi frågat personerna som äger/driver anläggningarna i Swecamp vilka utomhusupplevelser och semestertips de kan rekommendera när du besöker dem. Vi samlar tipsen från Sveriges alla hörn under "Semestertips" på bloggen och under #mittsverige på Facebook.

Kanske har du också semestertips du vill dela med dig om? Haschtagga #mittsverige och #swecamp för att få in ditt tips i flödet. 

Denna gång är det Louise Södelund, VD på Isaberg Mountain Resort, som ger sina bästa semestertips inför ett besök i Hestra, Småland. Hennes vision är att bygga södra Sveriges största MTB resort. Louise är uppvuxen i Tranås och flyttade till kärleken i Gnosjö -96. De har tillsammans två barn i åldrarna 12 respektive 14 år.  

1. Isaberg Segway Adventure
På Isaberg är det svårt att bli uttråkad då de erbjuds en rad olika aktiviteter och det finns något för alla. Förra årets stora nyhet på Isaberg var en helt unik och äventyrlig upplevelse som inte finns någon annanstans. "Segway Offroad" - när du vill ha det lite äventyrligare, lite tuffare och mycket roligare!

Våra Segway X2 är anpassade för att tåla tuff terräng. Tillsammans med en instruktör tas du och ditt sällskap med på ett 1,5 timme långt, fartfyllt äventyr i Isabergs utmanande omgivningar. Med den tuffa Segway X2 bjuds du på en fantastisk upplevelse där du kan utmana både dig själv och andra i den specialbyggda segwaybanan. Kontakta receptionen eller säkra en tid genom att boka online på vår hemsida Isaberg.com eller på Swecamp.se.

 
Foto: Isaberg Mountain Resort

2. Träna som en militär
Något som verkligen har blivit populärt de senaste åren är hinderbanelopp och militärträning. Isaberg är inte sen med att hänga på denna trend. Här kan du som vill testa på en annorlunda träningsform testa en Hinderbana i ”Military Style”. I hinderbanan på 1 km möter du 11 utmaningar i form av väggar, table tops, monkey rings och balansstockar, berättar Louise Söderlund.

Utmana dig själv och förbättra din styrka och snabbhet!


Foto: Isaberg Mountain Resort

 3. Ett eldorado för Mountainbike-fantaster
När snön har börjat smälta är det dags för en ny sport att ta vid, nämligen Mountainbike. För två år sedan fick vi äran att vara värd för SM i MTB XCO/XCE. Våra leder håller internationell tävlingstandard. Det finns leder för alla nivåer, berättar Louise. Det finns 10 MTBleder, pump tracks och dessutom en helt nybyggd teknikbana (XC-bana) för den som vill träna hopp och drops. Önskas det en introduktion kan man boka in en guide som kommer visa grundinställningarna och gå igenom din position och hur du undviker skador. Därefter testar vi olika teknikövningar i arenan. Denna kurs ger dig grunder för att kunna åka över stock och sten.

Ta med cykeln eller låna en på plats och utmana dina vänner under en cykelupplevelse du sent kommer att glömma.


Foto: Isaberg Mountain Resort

 4. High Chaparral
Vill du vara med om en unik upplevelse och få en inblick i 1870-talets Amerika? Då är en dagsutlfykt till High Chaparral något att rekommendera. High Chaparral ligger endast 25 minuter ifrån Isaberg. Här tar du ett steg rakt in i en helt unik vilda västernvärld med stuntshower och ångtågsfärder.

I vilda västen kan du möta figurer som banditer, cowboys, indianer, sheriffer och mexikaner - på High Chaparral möter du dem alla.


Foto: Swecamp

 5. Älgsafari
Det är något med skogens konung som fascinerar oss människor, kanske för att man så sällan ser dem eller för deras storhet i våra svenska skogar? Isaberg Moose Park har skapat en älgpark med utgångspunkt från djuren och här lever älgarna på sina egna villkor. 

Älghägnet omfattar hela 6 hektar, vilket gör det möjligt för älgarna att själva skaffa föda. I bäckar finns porlande friskt vatten och i dammen kan älgarna ta sig ett bad. Vår guide ger dig fakta och berättelser om hur älgen lever och dess beteende.

Utmed stigen vid hägnet finns informationstavlor om de vilda djuren som lever i skogarna i vår region. Vid hägnet finns även en Moose cam där man kan få en inblick i älgens vanor och rutiner i vardagslivet.

Vi tackar Louise för hennes 5 semestertips och välkomnar er till Isaberg Mountain Resort och Swecamp i sommar!

Kategori:

Skriv en kommentar

Outdoor Blogg