Om Swecamp
Kontakta oss

Kontakt

Vill du komma i kontakt med någon av anläggningarna?
Flottsbro +46(0)853532700
Bomstadbaden +46(0)54535068
Vita sandar +46(0)53012260
Jägersbo +46(0)413554490

Vill du göra eller ändra en bokning?
Kontakta anläggningen du önskar boka boende på eller har bokat boende på för att ändra en befintlig.

Swecamp
E-post: kontakt@swecamp.se

Sök Sök

Puls och paus

okt 29
Skrivet av Martin Örnroth den 29 okt 2015 kl 12:00

Bekvämt, avkopplande och enkelt. Där har du tre ingredienser som brukar förekomma när semesterfirare ska beskriva ingredienserna i den perfekta camping-cocktailen. Bekymren lämnar man hemma så att man kan ägna sig åt de viktiga sakerna här i livet, som till exempel familjen, god mat och sovmorgnar. Här finns inga stuprör som behöver rensas eller vindskivor som ska målas. Det innebär att vi plötsligt får tillgång till något mycket sällsynt – tid.

Men bara för att man har gott om tid så måste man inte ligga i hängmattan och njuta av en god bok alla dagar i veckan. En campingsemester kan också vara fylld med äventyr och du bestämmer själv om de ska vara stora eller små.

Själv är jag mest förtjust i den förstnämnda varianten, alltså när det kittlar lite extra i magen. Jag har nämligen upptäckt att det är dessa händelser som jag helst plockar fram ur minnesbanken gråmulna vinterdagar när vardagen känns oändlig.

I fyra år har jag rest runt med Gone Camping i vårt vackra land. Här tänkte jag bjuda på tre tips för dig som är sugen på äventyr under de kommande campingsemestrarna. 

Bestig ett berg
Mount Everest i all ära, men visst är det tur att Kebnekaise inte är högre än att man kan ta sig dit upp med lite vardagskondis och ett par bra vandringsskor. Känslan av att befinna sig på toppen av Sverige och blicka ut över Lapplands tillsynes oändliga landskap är enastående. Och dessutom kommer du känna dig som världens mest äventyrliga campare.

martin på keb.jpg

Flyg en ballong
Som barn får man ju lära sig att varm luft stiger uppåt. Men inte ens när jag står i korgen på Marstrand och hela ekipaget är på väg att lyfta, är jag övertygad om att de fysikaliska lagarna verkligen ska träda in. Men det gör de. Tillsammans med de andra i gruppen reser jag in i stillheten och får skåda världen från ovan. Att man inte säkert vet var man kommer landa ger lite extra krydda åt upplevelsen.

ballongbild.JPG

Kryp i en grotta
Vi lever ju i en värld där det mesta på planeten redan är utforskat. Då kan det kännas kittlande att besöka platser där få människor satt sin fot. Hör du till denna kategori vill jag tipsa om grottornas spännande värld som också ger dig en lektion i geologi och jordens dramatiska historia. Vill du utforska landets längsta? Gör som jag och bege dig till Korallgrottan.

Sprakroret i grottan.jpg

Det bästa av allt är att själva äventyret är bara ena delen av upplevelsen och njutningen. Den andra delen kommer när du är tillbaka på campingen, tar en dusch, kanske en kall öl och en bit mat på restaurangen. Då känns det som en komplett semester med både puls och paus.

________________________________________________________________________

Alla filmer från Gone Camping hittar du på HÄR.

Filmerna då Martin Örnroth besteg Kebnekaise och utforskade Korallgrottan kommer i nästa säsong.

Filmen då Martin Örnoth flög i luftbalong över Marstrand kan du se här;

Kategori:

Skriv en kommentar

Outdoor Blogg