Om Swecamp
Kontakta oss

Kontakt

Vill du komma i kontakt med någon av anläggningarna?
Flottsbro +46(0)853532700
Bomstadbaden +46(0)54535068
Vita sandar +46(0)53012260
Jägersbo +46(0)413554490

Vill du göra eller ändra en bokning?
Kontakta anläggningen du önskar boka boende på eller har bokat boende på för att ändra en befintlig.

Swecamp
E-post: kontakt@swecamp.se

Sök Sök

Påskpyssel

feb 08
Skrivet av Frida den 08 feb 2019 kl 12:00

Du som läst våra tidigare blogginlägg har väl inte missat att det snart är dags för en av årets höjdpunkter ”Påsklov med äggjakt”. Det kommer finnas möjlighet till pyssel på anläggningarna för dig som bokat denna roliga helg för hela familjen. För dig som vill ha ännu mer pyssel eller inte har möjlighet att besöka oss under påsken har vi nu samlat ett par roliga påsk-pyssel här istället som du och familjen kan prova var ni än befinner er.

Kaninhatt – Ta en halvdjup papptallrik och klipp ut botten av tallriken så att den går att sätta på ett huvud. Fäst 2 långa öron av papp på framsidan av papptallriken.

Fottryckskanin
Måla barnets fötter med färg, gör fotavtryck på ett papper, låt det torka och klipp sedan ut fötterna. Fäst sedan de utklippta fötterna på två utklippta kaninöron så att fötterna blir insidan av öronen. Ta en papptallrik där du fäster öronen och målar ett kaninansikte på.

Gaffeltryckstulpaner – Gör ett par färgklickar som du kan trycka gaffeln i innan du sätter den mot ett vitt papper. Gör tulpanerna i flera olika färger och måla sedan till stjälkarna med pensel och grön färg.

Pompomkaniner och kycklingar – Måla och klipp ut tex. En kanin med rund kropp. Gör sedan ett runt hål på några centimeter i mitten av kroppen. Fäst garn i hålet och vira sedan med garn runt kaninens runda kropp. Fäst ändan av garnet innan du sedan klipper upp garnet längs med kanterna. Vips så har du en fluffig liten kanin.

Visste du att….?

  • Enligt religionen är ägget en symbol för pånyttfödelse, vilket ju är precis vad Jesus genomgick. Ännu en anledning kan förstås vara att hönorna börjar piggna till efter våren och helt enkelt lägger fler ägg.
  • Påsken ska alltid vara på söndagen efter första fullmånen efter vårdagsjämningen. Vilket kan vara vilken helg som helst mellan 22 mars och 25 mars.
  • Att påskharen kommer och gömmer ägg är en tradition som uppstod i Tyskland. Innan påskharen blev populär var det vanligt med en påsktupp.
  • Långt in på 1700-talet var det förbjudet att arbeta på skärtorsdagen. Man fick inte hugga ved, spinna ull eller tvätta kläder. Var det någon som tvättade på skärtorsdag, så tvättade de häxans särk.
  • I USA säljs det mer godis under påskhelgen än vad det säljs under Halloween.

VÄLKOMMEN PÅ EN HELG MED ÄGGJAKT, PYSSEL OCH STUNDER TILLSAMMANS. BOKA HÄR

Skriv en kommentar

Outdoor Blogg