Om Swecamp
Kontakta oss

Kontakt

Vill du komma i kontakt med någon av anläggningarna?
Flottsbro +46(0)853532700
Bomstadbaden +46(0)54535068
Vita sandar +46(0)53012260
Jägersbo +46(0)413554490

Vill du göra eller ändra en bokning?
Kontakta anläggningen du önskar boka boende på eller har bokat boende på för att ändra en befintlig.

Swecamp
E-post: kontakt@swecamp.se

Sök Sök

På vågornas topp

aug 20
Skrivet av Annsofi Öhman den 20 aug 2015 kl 12:00

- Men är det inte läskigt att sitta fast? är nog den vanligaste frågan jag får från folk som sällan eller aldrig paddlat kajak. Jag har full förståelse för funderingen som sådan, speciellt om man saknar erfarenhet eller kanske inte direkt är född med simhud mellan tårna. Men varje gång blir jag bestört över att det, gud förbjude, kanske finns de som aldrig sätter sig i en kajak just för att man lever i den villfarelsen och därmed går miste om en storartad upplevelse.

För tro mig, jag har verkligen försökt att medvetet hålla mig kvar i en upp och ned-vänd kajak utan att lyckas vidare lång stund.

FullSizeRender.jpg

Vad är det då som är så fantastiskt med paddling? Svårt att säga exakt, men det känns som att något händer med en när man sätter sig i en kajak. Kanske är det den omedelbara närheten till naturen, kanske det mäktiga med att ljudlöst och endast med hjälp av den egna kroppen glida fram på vattenytan, kanske paddelns rytmiska dans som skapar en närmast meditativ upplevelse, eller kanske, vilket är det mest troliga, en kombination av alltihop.

Måhända är jag partisk och alldeles för mycket nörd men jag tycker mig också ha märkt att samtalen under en paddeltur får ett annat djup och att det är lättare att komma varandra nära. Minns särskilt en kvällstur med ett härligt gäng då vi pendlade friskt från att avhandla separationer, död och framtidsdrömmar till att brista ut i asgarv som fick tårarna att spruta. Allra mest kanske då vi upptäcker att en av oss fått på sig flytvästen avig och lite skamset avslöjar hur hen, på fullt allvar, varit djupt imponerad över att ha fått testa senaste värsta prylen ”en flytväst som man knäpper inifrån!” Helt klart en kväll med guldkant som jag sparar i hjärtat.

Jag har inte bara haft förmånen att paddla med härliga grupper utan också med käraste 8-åriga dottern, med 600 andra paddlare i samband med lopp och även helt solo timme efter timme. Miljöerna har varierat från dalslänska sjöar till såväl den bohuslänska som den norrbottniska skärgården. Olika upplevelser och alla med sin egen specifika charm. I kajaken känner jag mig alltid i våg och på topp!

IMG_2900.JPG

 

Kategori:

Skriv en kommentar

Outdoor Blogg