Om Swecamp
Kontakta oss

Kontakt

Vill du komma i kontakt med någon av anläggningarna?
Flottsbro +46(0)853532700
Bomstadbaden +46(0)54535068
Vita sandar +46(0)53012260
Jägersbo +46(0)413554490

Vill du göra eller ändra en bokning?
Kontakta anläggningen du önskar boka boende på eller har bokat boende på för att ändra en befintlig.

Swecamp
E-post: kontakt@swecamp.se

Sök Sök

Ökat intresse för skidåkning bland stockholmarna

jan 16
Skrivet av Frida den 16 jan 2019 kl 12:00

Det finns många utmaningar med att driva en skidanläggning i centrala Stockholm då vintrarna allt som oftast är milda innan den efterlängtade köldknäppen kommer. 5-10 minusgrader är det man helst vill ha för att producera snö men det går även vid 2 minus, även fast det då tar längre tid att göra större kvantiteter. Skidanläggningen Flottsbro i Huddinge har haft öppet sedan 29/12 och den snö som hittills producerats håller hög kvalitet, även om det blir några plusgrader.
- Snödjupet är ca 50 cm nu i den öppna nedfarten vilket är bra med tanke på förhållandena, berättar Andreas Häggqvist, anläggningschef på Flottsbro.

Trots att det varit begränsningar i snöproduktionen har intresset för skidåkning varit stort och efterfrågan på säsongskort har varit större än tidigare år, då skidåkning numera kan nyttjas som friskvårdsbidrag. Men det är inte bara stockholmarna som susat ner för backen sedan säsongsöppningen 29/12.
– Trots att vi endast har haft en halv nedfart öppen har det varit förvånansvärt mycket folk på plats, ovanligt många utländska gäster som varit på besök i Stockholm har tagit sig ut för att testa på skidåkning, säger Andreas.

Flottsbro skidanläggning ligger beläget vid Albysjön i Huddinge, endast 15 minuter från Stockholm city. Vilket gör det enkelt för boende i Stockholm med omnejd samt för turister att komma ut till anläggningen för en heldag med skidåkning och en värmande fika i det mysiga Värdshuset. För de som vill stanna flera dagar har anläggningen vinterbonade stugor samt campingplatser nära skidbackarna.

Anläggningens närhet till city har dessutom stor betydelse vid rekrytering av vinterpersonal, då många bor i stan.
– I år har vi anställt 6 liftvärdar, 4 uthyrare, 3 snöanläggare/lifttekniker samt 24 helgextra som jobbar i lift och uthyrning när det är högtryck, berättar Andreas.

Nu håller vi tummarna för att prognosen framöver stämmer, då kommer minusgraderna hålla i sig och ligga runt minus 5–10, vilket är optimalt för snöproduktionen.
– Nu ser vi fram emot kalla dagar och nätter med snöfall så vi kan öppna resterande delar av anläggningen och vi längtar extra mycket till v. 8 och 9 då vi har sportlov i regionen! Avslutar Andreas.

Följ Flottsbro på deras hemsida och i sociala medier för att hålla koll på snöläget, öppettider och andra spännande nyheter.

Fakta om Flottsbro skidanläggning:

 • 5 nedfarter 3 liftar 
  • 3 liftar. En 4-stolslift, en ankarlift och en knapplift
  • Kapacitet 4250/pers/tim 
  • Fallhöjd 103 m 
  • Längsta pist 700 m 
  • Stockholms största skiduthyrning 
  • Ett av Sveriges bästa snöläggningssystem
  • Populärt barnskidområde. med knapplift
  • Pulkabacke 
  • Värdshus med fullständiga rättigheter

Ett heldagsliftkort kostar 300 kronor för vuxen, 250 kronor för barn mellan 8-15 år och 50 kronor för knatte 0-7 år.

Vill du läsa mer om olika nyheter på anläggningarna? Besök vårt pressrum HÄR

Skriv en kommentar

Outdoor Blogg