Om Swecamp
Kontakta oss

Kontakt

Vill du komma i kontakt med någon av anläggningarna?
Flottsbro +46(0)853532700
Bomstadbaden +46(0)54535068
Vita sandar +46(0)53012260
Jägersbo +46(0)413554490

Vill du göra eller ändra en bokning?
Kontakta anläggningen du önskar boka boende på eller har bokat boende på för att ändra en befintlig.

Swecamp
E-post: kontakt@swecamp.se

Sök Sök

Nyfiken i naturen

jan 23
Skrivet av Annsofi Öhman den 23 jan 2017 kl 12:00

Sitter i snön högst upp i barnbacken, mina fötter fastspända i brädan, skidglasögonen på plats. Hoppas att de ska hjälpa mig att dölja det jag känner inför den här idén att lära mig åka snowboard för min dotter som sitter bredvid, överförtjust och förväntansfull.

Brukar normalt gilla utmaningar men just den här dagen känner jag bara vånda inför att det kommer att göra ont och fresta på mitt tålamod, som ofta är bristfälligt när det gäller att lära nytt snabbt nog. Måste erkänna att jag mycket hellre bara hade susat ner i mina favoritpister på mina trygga skidor som jag i alla fall behärskar någorlunda. Men 8-åringens bedjande ögon och rösten inom mig, som i någon slags vilja att vara en pedagogisk morsa menade att det kan vara nyttigt att visa sitt barn att man själv inte kan allt, ville annorlunda…

 IMG_2621.JPG

IMG_0873.JPG

Med facit i hand är jag såklart glad över vår gemensamma dag i backen, de blåa knäna och den onda rumpan till trots. För waow vilken härlig känsla när svängarna till slut sitter där och när brädan kan behärskas åtminstone hyggligt. Genuin, barnslig lycka och stolthet! Lägg därtill den oslagbara njutningen i att med nära och kära skratta, kämpa, uppmuntra varandra och bara vara tillsammans i naturen.

När jag någon vecka senare står i samma backe som handledare för ett gäng unga nybörjare i backen sänder jag en tacksamhetens tanke till dottern. För att hon smittade mig med sin nyfikenhet och entusiasm. För att hon påminde mig om känslan av att vara nybörjare och till slut lyckas bemästra något nytt. Känner att det hjälper mig att sätta mig in i mina adepters situation och att glädjas ännu mer tillsammans med dem i deras utveckling. Förundras också över hur jag för varje gång jag provar nya sätt att utöva friluftsliv hittar nya dimensioner i umgänget med naturen. Vad än det må vara, första gången man sover i en snöhåla, drar upp en fisk eller bestiger en topp, så får man också en liten inre resa på köpet. Den barnsligt naturliga nyfikenheten är inte dum att ha med sig i utforskandet av friluftslivets och naturens fantastiska möjligheter!

 bild (25).JPG

 

Kategori:

1 kommentarer:

Camilla-AktivaDagar den 18 april 2015

Bra inlägg, känner verkligen igen mig i känslan och upplevelsen... Att ge sig ut på okända äventyr... och få känna glädjen i att kunna, att klara, att utvecklas... :)

Skriv en kommentar

Outdoor Blogg