Om Swecamp
Kontakta oss

Kontakt

Vill du komma i kontakt med någon av anläggningarna?
Flottsbro +46(0)853532700
Bomstadbaden +46(0)54535068
Vita sandar +46(0)53012260
Jägersbo +46(0)413554490

Vill du göra eller ändra en bokning?
Kontakta anläggningen du önskar boka boende på eller har bokat boende på för att ändra en befintlig.

Swecamp
E-post: kontakt@swecamp.se

Sök Sök

När man vågar ta steget ut i det okända

jan 03
Skrivet av Camilla Gunnarsson den 03 jan 2016 kl 12:00

”Ska ni inte börja vintercampa då?”

Att vi fick frågan då och då var rätt logiskt med tanke på vår nyfunna men växande kärlek till snö och skidåkning. Men svaret blev alltid det samma. ”Vintercampa? Vi? Nej aldrig!”.

Nej, jag och maken hade verkligen klart för oss att vi aldrig någonsin skulle börja vintercampa. Inte ens vid en skidanläggning. För bara några år sedan skulle vi i och för sig aldrig börja åka skidor eller skaffa husvagn heller. Kanske borde vi ha lärt oss att aldrig säga aldrig?

Vi gjorde beräkningar på hur dyrt det verkade vara att vintercampa och vi skrattade gott när vi hyrde en stuga i fjällen som låg precis bredvid en vintercamping. ”Tänk så skönt vi har det här i stugan jämfört med stackarna där ute i sina husvagnar”, konstaterade vi. Vi spekulerade kring hur otroligt trångt det måste vara att bo i en husvagn på vintern. Pjäxor, skidkläder och hjälmar överallt. Hur står folk ut!? Vi förfasade oss över hur extremt jobbigt det måste vara att gå och duscha med alla vinterkläder.

Sedan, en solig vårdag, drabbades vi av ett infall. Vi stod i en skidbacke och kom på att vi för skojs skull ”bara skulle kolla” vilka campingplatser som var lediga på campingen nere vid liften. Med en karta i handen, där lediga campingplatser var utmärkta, gick vi en sväng. Och där, nere vid en sjö, låg den finaste lilla campingtomt man kan tänka sig. En sådan där campingtomt som är svår att låta bli att boka. På mindre än en halvtimme var beslutet fattat. Vi, som aldrig skulle börja vintercampa, hade bokat en campingplats vid en skidbacke inför nästa vintersäsong. Dessutom hade vi då en husvagn som INTE var anpassad för vintercamping och som vi ALDRIG hade tänkt byta ut. Dags att ge upp ännu ett ”aldrig”.

Och ja, beslutet kan tyckas impulsivt. Och på sätt och vis var det ju det. Fast någonstans tror jag att tanken på att vintercampa hade ”processats” i våra huvuden medan vi framhöll argument för att INTE vintercampa. Ibland är det bra att vara lite impulsiv. Göra saker man kanske inte riktigt vågar men någonstans inom sig ändå vill testa.

Ec.jpeg

Ec-1.jpeg

Nu har vi vintercampat vår första vinter. Det kommer garanterat att bli fler.

Apropå våra förutfattade meningar kan vi konstatera följande:

  • Priset. Ja det är klart att det kostar. Men en säsongsplats på campingen kostade ungefär vad en veckas stughyra på en lovvecka kostat oss tidigare (plus några tusenlappar till i elkostnad). Och ett säsongskort till liften kostade ungefär vad vi tidigare betalat för en veckas liftkort i fjällen. Därtill tillkommer förstås kostnaden för att ha en husvagn. Men också fördelen med att kunna åka när man vill, utan att behöva boka på förhand eller stressa över väderprognoser inför den på förhand bokade veckan eller helgen. Vi ville åka ofta så vi åkte varje lov och nästan varje helg. Kostnaden blev därmed rätt låg per natt på campingen och per dag i skidbacken.
  • Trängseln i husvagnen. Det var faktiskt inte trångt. Tack vare att vi skaffade en förstuga så kunde det mesta av kläder och utrustning förvaras i den.

  • Duschen. Det var inte så jobbigt som jag trodde och jag hade inte fattat att det kan vara så magiskt att titta upp på stjärnhimlen eller gå i knastrande snö på väg till duschen. Man behöver förresten inte duscha varje dag.

    Jag trodde aldrig att jag skulle säga det här men… Att börja vintercampa är bland det bästa vi gjort!

    Jag ser fram emot att dela med mig av mina upplevelser till dig under året – kanske har du också ett ”aldrig” som du kan stryka? De mest fantastiska saker kan hända när man vågar ta ett steg ut i det okända…
Kategori:

1 kommentarer:

elisabeth den 16 november 2015

Nu blir jag sugen på vintercampa jag också !!

Skriv en kommentar

Outdoor Blogg