Om Swecamp
Kontakta oss

Kontakt

Vill du komma i kontakt med någon av anläggningarna?
Flottsbro +46(0)853532700
Bomstadbaden +46(0)54535068
Vita sandar +46(0)53012260
Jägersbo +46(0)413554490

Vill du göra eller ändra en bokning?
Kontakta anläggningen du önskar boka boende på eller har bokat boende på för att ändra en befintlig.

Swecamp
E-post: kontakt@swecamp.se

Sök Sök

Mina första campingsteg

feb 02
Skrivet av Martin Örnroth den 02 feb 2015 kl 12:00

Känslan när jag tillsammans med kameramannen hoppade in i den tillsynes enorma husbilen för första gången, påminde en del om när jag som sjuåring gick till Hulanskolan i Lerum för allra första gången. Full av förväntan – men samtidigt skakis. Hur ska det här gå?

Den här gången handlade det inte om vem man ska sitta bredvid i klassrummet eller vilket omslagspapper man skulle välja till skolböckerna. Istället funderade jag oavbrutet på hur jag ska kunna baxa in detta rullade hotell på den angivna gräsplätten, utan att riva ner skrattsalvor eller granntält. Men precis som för 40 år sedan gick det alldeles utmärkt och hela jag fylldes med stolthet.

Jag minns också att vädergudarna inte var på vår sida när vi gjorde första programmet och regnet öste ner medan vi körde från Göteborg till Dalarna. Men jag insåg att det inte spelade någon roll. Vi hade en torr, varm husbil fylld med godsaker och dessutom skulle vi testa på att snorkla med gäddor i Ulvshyttan – en aktivitet där du ändå blir garanterat blöt.

Gone Camping karta.jpg

Dalarna_landskap.jpg

gaddsnorkling.jpg

På med de lånade våtdräkterna och sedan gled vi ut i Ulvsjön med vår guide. Sikten låg mellan 2-4 meter och är man försiktig och inte plaskar så kan man komma riktigt nära gäddorna. Garanterad spänning för alla simkunniga i familjen oavsett väder.

Efter en varm dusch i husbilen fortsatte vi upp mot Mora för att vandra vid en av Sveriges mest kända platser. I sommarskrud är den inte lätt att identifiera även om solen nu börjat titta fram. Men om man kisar med ögonen och tänker på snö, svett och blåbärssoppa så känner man snart igen de klassiska platserna för Vasaloppet. Det är bedövande vackert att blicka ut över landskapet där granskogar, fäbovallar och blomsterängar turas om att pryda landskapsbilden. Du kan vandra hela eller delar av sträckan själv då den är tydligt utmärkt. Eller så gör du som jag och kryddar upplevelsen genom att låta den förre Vasaloppsgeneralen Rolf Hammar guida dig längs vägen med avslutning vid den klassiska portalen i Mora.

Vasaloppet.jpg grilla.jpg

Trötta i fötterna rullade vi vidare till Orsa Camping för att slå läger för kvällen. Här spred solen sina sista gyllene strålar över anläggningen och gästerna. Några av dem njöt av ett kvällsbad medan andra förberedde middagen. Med bara några minuter tillgodo lyckades vi få igång grillen, montera utemöblerna och spela in slutscenen innan solen dök ner bakom granarna. Första programmet var i hamn! Och när jag slog mig ner i en av stolarna kände jag mig som världens nöjdaste campare. Inte bara för att vi grejade det utan för att jag just hade insett hur bra camping och ett aktivt uteliv passar ihop.

 

 

Skriv en kommentar

Outdoor Blogg