Om Swecamp
Min bokning
Kontakta oss

Kontakt

Vill du komma i kontakt med någon av anläggningarna?
Byske Havsbad +46(0)91261290
Skellefteå Camping +46(0)910735500
Flottsbro +46(0)853532700
Ingestrand +46(0)57014840
Bomstadbaden +46(0)54535068
Vita sandar +46(0)53012260
Kronocamping Lidköping +46(0)51026804
Daftö Resort +46(0)52626040
Johannesvik +46(0)52332387
Evedal +46(0)47063034
Jägersbo +46(0)413554490

Önskar du tips på vart semestern eller konferensen skall spenderas eller söker du ett veckoboende för dig eller dina kollegor?
Ring oss på +46 (0)771-84 04 04 under helgfria vardagar mellan 8:00-17:00 och välj knappval 2, eller skicka ett mail till kontakt@swecamp.se så hjälper vi dig.

Har du en förfrågan till en specifik anläggning ber vi dig att skriva i mailet vilken anläggning samt vilka datum du är intresserad av.

Vill du göra eller ändra en bokning?
Kontakta anläggningen du bokat boende på eller skicka ett mail till kontakt@swecamp.se.

Swecamp
Tel: +46 (0)771-84 04 04
E-post: kontakt@swecamp.se
Box 113 96, 404 28 Göteborg

Sök Sök

Majsbröd. Mumsigt och väldoftande!

maj 05
Skrivet av Karin Bevemyr den 05 maj 2015 kl 12:00

Barnens farmor och farfar är bofasta på en av öarna uti Sankt Anna skärgård. Naturen, en blandning mellan storm och stillhet, är i all enkelhet magnifik. Hav, bergknallar, träd och grönska i en salig underbar röra.  Farmor är i rakt nedstigande led sjunde generationen som brukat åkrar, vårdat skog och fiskat flundror och strömming. ''

Idag är åkrarna utarrenderade, fisket sker mest för nöjes skull och de två gårdarna hyrs ut till sommargäster. Själva far vi ut dit så ofta vi bara kan. En pytteliten rödmålad stuga med spröjsade fönster och utsikt över Finnkroksfjärden är vår att bo i. Mer går inte att önska.

När vi var där för lite sedan vandrade vi ut i skogen och letade upp en lagom stock att sitta på. Efter att ha utforskat myrstackar, rotvältor och konstiga mossor bjöd stormköket på nygräddade yoghurt- och majsbröd. Mumsigt, väldoftande och perfekt.

majsbrod.jpg

majsbrod1.jpg

 

Recept Yoghurt- och majsbröd:

Ingredienser:
2 ½ dl mjöl
2 dl majsmjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
50 g smör (rumstempererat)
2 dl naturell yoghurt

Gör så här: Blanda allt i en bunke. Forma till en lång korv och skär i bitar. Platta ut varje bit och kavla den rund med en kavel (lagom stor att passa stormköket). Lägg bröden i en plastlåda med en bit bakplåtspapper mellan varje. Grädda varje bröd på stormköket. Servera som korvbröd eller med valfritt pålägg.

 majsbrod4.jpg

 majsbrod2.jpg

majsbrod3.jpg 

Döttrarna spanar in ett myller av myror som frenetiskt släpar saker hit och dit, till synes helt utan mål och meningJ

 majsbrod5.jpg

 

”Hallonbåten” uppdragen för vintern väntar nu på att få komma i vattnet.

 

Kategori:

1 kommentarer:

Emma Herning den 17 december 2015

Vilket bra tips, detta måste provas!

Skriv en kommentar

Outdoor Blogg