Om Swecamp
Kontakta oss

Kontakt

Vill du komma i kontakt med någon av anläggningarna?
Flottsbro +46(0)853532700
Bomstadbaden +46(0)54535068
Vita sandar +46(0)53012260
Jägersbo +46(0)413554490

Vill du göra eller ändra en bokning?
Kontakta anläggningen du önskar boka boende på eller har bokat boende på för att ändra en befintlig.

Swecamp
E-post: kontakt@swecamp.se

Sök Sök

Health & Training Camp - Flottsbro

jun 11
Skrivet av Emma Hermansson den 11 jun 2015 kl 12:00

Fredagen den 5 juni checkade 16 förväntansfulla personer in på Flottsbro i Stockholm. Det var dags för Health & Training Camp - en helg fylld av träning, hälsa, glädje, gemenskap och inspiration.

Camilla Rova och Camilla Johansson välkomnade oss till ett smörgåsbord fyllt av godsaker för både kroppen och knoppen. 

Fredag

Funktionell träning
Fredagen började med tankenötter att knäcka tillsammans. Träning och hälsa är ju så mycket mer än att äta bra och träna rätt. Mycket sitter i huvudet. På första passet fick både kroppen och knoppen en utmaning. En utmaning där vi delades in i två grupper och där samarbetet stod i fokus. 

IMG_0534.jpg IMG_0531.jpg IMG_0538.JPG

IMG_0547.JPG

I passet funktionell träning utförde vi övningar där både kroppen och hjärnan fick samarbeta. Vi delades in i olika grupper och skulle utföra bland annat upphopp, benböj och rygglyft i takt med varandra. Lika mycket fokus man har på sig själv, lika mycket fokus behövde man ha på sitt lag. 

Målfokusering och viljestyrka
Hur gick det den senaste gången du hade ett mål som du försökte uppnå? Lyckades du? Känslan av att lyckas är fantastisk medan känslan av att inte lyckas känns som ett nederlag, ett misslyckande. Camilla Rova gav oss en föreläsningsworkshop om hur vi ökar viljestyrkan kring målet som gör att vi faktiskt lyckas. 

Hon liknade det med att vara förälskad. Tänk dig att din kärlek bor tvärs över landet och du är på väg till honom/henne. Efter några mil inser du att du glömt din väska i hallen. Du tänker att du kan låna det du behöver eller köpa nytt när du kommer fram. Längre fram inträffar en olycka och du blir sittandes i en bilkö i timmar. När kön släpper fortsätter du framåt. När du i princip är framme ser du att vägarbeten gör att vägen leds om, vilket betyder 20 minuter extra i bilen.

Det inträffar hinder längs vägen från start till mål men tanken av att vända om och ge upp finns inte. Din längtan till personen du är förälskad i är för stark. Samma känsla och viljestyrka behöver vi bygga upp kring våra mål.

VAD vill du uppnå i ditt liv och HUR ska du bygga upp din viljestyrka för att nå mållinjen? Det handlade workshopen ”Målfokusering” om. Vi fick även kunskap om hur vi kan finta våra hjärnspöken och förändra våra vanor.

IMG_0565.JPG

Egen tid och tillvalaktiviteter
Alla hade vi olika mål med helgen. Därför gavs det utrymme till egentid som kunde fyllas med valfria aktiviteter. Personlig träning, personlig coachning, promenader, paddla kanot, fara ner i Flottsbro Downhill Cars eller bada bastu på bastuflotten var några av aktiviteterna. 

En promenad upp till toppen av skidbacken gav både puls och njutning. Att sätta sig ner bland maskrosorna och blicka ut över Stockholm och Albysjön var en perfekt plats för reflektion. Det är någonting som verkligen behövs under en sådan här helg - reflektion. Man behöver tänka på om/hur man ska göra för förändringar i sin vardag, om det är förändring man vill ha. 

IMG_0567.JPG

IMG_0627.jpg

IMG_0800.jpg

Fredagen avslutades med en smakfull middag i värdshuset innan vi fick en god natts sömn i stugorna.

Lördag

Morgonyoga
Då daggen fortfarande låg som ett vått täcke på gräset njöt vi av yogan inomhus. Att starta dagen med fokus på sig själv och gå in i ett lugn var en perfekt start på dagen. 

IMG_0574.JPG IMG_0584.JPG

Mindfullness, teori och praktik
Frukosten, som smakade extra gott efter Yoga-passet, avlöstes av "Mindfullness, teori och praktik". 

Camilla Rova berättade för oss hur viktigt det är med mental närvaro. Hur ofta har du slängt i dig mat och inte reflekterat över vilka smaker du får i munnen? Eller när du är på väg någonstans och inte lägger märke till vad du möts av eller hur omgivningen ser ut? Att reflektera över vad du ser, hör, känner och smakar är en av nycklarna till att sänka stressnivån i din kropp. Minskad stress gör bland annat att du sover bättre på natten och presterar bättre under dagen. 

Camilla gav oss uppgifter där vi skulle öva på den mentala närvaron. Något jag nog inte är ensam om att försöka öva på i vardagen.

Löpworkshop - lär känna din löparkropp, teori och praktik
Har du, lika som jag, tänkt tanken "Jag är inte gjord för löpning" mer än en gång? Alla är vi olika så just löpning kan väl inte fungera bra för alla, eller? Kanske inte, men en sak är säker - människa ÄR gjord för löpning! Kanske har jag har bara inte hittat den rätta tekniken som är bäst för just min kropp. 

Passet där vi skulle lära känna vår löparkropp var vi många som såg fram emot. Camilla Johansson gav oss teknikövningar, en övning i taget tills vi tillslut sprang. Kroppens "aha-upplevelse" gjorde att de sista tankarna "jag är ingen löpare" försvann. Kanske är jag en löpare trots allt? Som med allt annat behöver vi få kunskap och öva på tekniken för att bli bra på något och tycka att det är roligt. Varför skulle vi inte behöva göra detsamma med just löpning?

IMG_0615.jpg IMG_0617.jpg

Matlagningsworkshop
Efter en god lunch var det dags att själva laga middagen. Camilla Rova hade dukat upp många härligheter på bordet som middagen skulle tillagas av. Innan vi började riva, hacka, steka och mixa fick vi lära oss om smakhöjare i köket.

Känner du igen dig i att gå ungefär samma runda i matbutiken och plocka ner i stort sett samma varor i vagnen? Ett snitt på hur många rätter man har återkommande i familjen är 7 stycken. Jag tror och hoppas att rätterna vi lagade kommer bli en eller flera nya klassiker på menyn där hemma för oj vad gott det var - både för smaklökarna och ögonen. 

På menyn denna lördagseftermiddag stod:

  • Cheviche med chili, avokado och mango.

  • Parmalindad kycklingfilé med saffransdoftande matkorn med soltorkade tomater och timjan. Mustig mathavre med papaya. Wasabismakade rödbetor och kumminsmakade rotfruktsremmar.

  • Citron och ingefärssmakade blåbär med vaniljglass. 

IMG_0677.JPG 

IMG_0667.JPG

IMG_0668.JPG

IMG_0673.JPG

IMG_0727.JPG 

IMG_0752.JPG 

Skärmavbild 2015-06-11 kl. 12.05.45.png

IMG_0772.JPG 

IMG_0769.JPG

Vilka smakexplosioner det blev! Varje del av tungan fick en upplevelse. Grundsmakerna sött, salt, surt, beskt och umami hade alla en roll i rätterna och tillsammans dansade de ner i magen allteftersom vi åt. 

När maten hade sjunkit ner i magen ordentligt och energin var född på nytt var det dags att rocka loss till ett fartfyllt och roligt zumbapass. Zumba Party stod det på programmet och party var verkligen vad det var! Glädje, svett och massvis med energi. 

Söndag

Att stiga upp ur sängen var lättare sagt än gjort på söndag morgon. Kroppen gjorde motstånd av all träningsvärk samtidigt som man var spänd av förväntan inför vad dagen skulle erbjuda. Det var idag som Michael Yngvesson från Army Fitness skulle komma vilket var en skräckblandad förtjusning.

Handlingsplan
Efter frukosten var det dags för sista passet med Camilla Rova. Vi funderade kring hur vi ska få det vi gått igenom under helgen till att bli en del av vår vardag. Vad behöver JAG göra för att nå MINA mål och hur skapar jag en stark viljestyrka för att nå dem? 

IMG_0583.JPG

2015-06-07 10.13.01.jpg

Vi fick alla skriva ner ett eller flera ord som beskriver känslan vi har efter helgen. 

Army Fitness
Då var det dags, all energi som fortfarande fanns kvar i musklerna skulle ut! Michael Yngvesson, före detta yrkesofficer från Svenska Marinen, ledde oss igenom tuffa övningar som tog oss utanför bekvämlighetszonen flera gånger om. 

IMG_0824.JPG

IMG_0834.JPG

IMG_0889.jpg

IMG_0895.jpg  

IMG_0927.JPG 

IMG_0940.jpg

IMG_0950.jpg (1)

IMG_0972.jpg 

Styrka byttes av med kondition. Alla övningar gjordes i grupp, tillsammans. Samarbetsövningarna och gemenskapen under helgen hade gjort oss till en stark grupp som peppade varandra. Trots den totala utmattningen kunde man se ett leende på allas läppar när passet var slut. Inte just för att det var slut, utan för att vi hade klarat det, tillsammans!

Stort tack till er alla som deltog under helgen!

_______________________________________________________________________

På frågan "Vad tar du med dig hem från helgen" fick vi svaren;
- Inspiration att ta tag i mina mål och sätta nya
- Träningsglädje (och träningsvärk ;-))
- Nytändning
- Verktyg för att nå målen och även för att hantera andra saker i vardagen
- Glädje i att leva hälsosamt
- Motivation och vilja att bli snällare mot sin kropp

Vill du också delta på Health & Training Camp?
I september har du chansen att delta i Karlstad, Hestra, Byske och Höör. Klicka in här för mer information om träningshelgerna. Om du vill inspireras av Camilla och Camilla finns deras blogginlägg under kategorin "Health & Training Camp 2015"

1 kommentarer:

Marie Lundquist den 17 juni 2015

hej, Jag är intresserad av att veta pris för Byske och om man kan vara med även om man sover hemma? Vad är då kostnaden? Med vänlig hälsning, Marie

Skriv en kommentar

Outdoor Blogg