Om Swecamp
Kontakta oss

Kontakt

Vill du komma i kontakt med någon av anläggningarna?
Flottsbro +46(0)853532700
Bomstadbaden +46(0)54535068
Vita sandar +46(0)53012260
Jägersbo +46(0)413554490

Vill du göra eller ändra en bokning?
Kontakta anläggningen du önskar boka boende på eller har bokat boende på för att ändra en befintlig.

Swecamp
E-post: kontakt@swecamp.se

Sök Sök

Hälsoglädje

feb 22
Skrivet av Camilla Rova den 22 feb 2017 kl 12:00

Smaka på ordet hälsoglädje… vad betyder det för dig?

Att känna glädje kopplat till dig själv och din hälsa skulle jag vilja säga är en av grundförutsättningarna i att uppnå välbefinnande.

Det du vet att du borde göra blir ofta ett krav kopplat till en negativ känsla, måste träna, måste äta rätt och perfekt, måste vara lycklig och jag måste vara perfekt partner, vän och förälder samt ha en innehållsrik fritid... stanna upp en stund för att ta reda på vad som gör dig glad i vardagen, gör en energibudget.

  1. Gör två spalter på ett papper där den vänstra spalten blir en minussida, där skriver du ner det som stjäl din energi just nu. Den högra är en plussida, där skriver du ner allt som ger dig energi och glädje just nu.

  2. Titta nu på balansen mellan de två sidorna och se vad du skulle kunna ta bort från det som stjäl din energi. Titta även på vad du saknar på plussidan, vad vill du lägga till och vad kan du göra mer av för få in mer energi och glädje i vardagen. Alla minusposter kanske inte kan tas bort men du kan genom medvetna val jämna ut oddsen och fokusera mer på plussidan.

Kan du kanske flytta en del poster från minussidan bara genom att ändra attityd och inställning till det som du upplever stjäl din energi? Hur reagerar du på små oförutsedda saker som inträffar i vardagen? Tolkar du det som negativa och jobbigt störningsmoment eller har du en positiv grundinställning där du ställer dig frågan ”vad kan vara bra med det här?”

Sonja Lyoburmesky har forskat på ämnet lycka och skrivit boken Lyckans verktyg. Där har hon kommit fram till att 50% av vår upplevelse av hur lyckliga vi är, är genetiskt. 10% beror på omständigheter, exempelvis att du blir av med jobbet, dödsfall, separation odyl. Hela 40% av vår lycka grundas i våra medvetna val. Med det menas vår attityd och hur vi väljer att förhålla oss till det som händer runt omkring oss och inuti oss. Vi får mer av det vi fokuserar på, välj därför dina tankar med omsorg <3

Vill du ha mer av egen personlig utveckling och hjälp med att skapa ditt välmående är du välkommen till Health & Training Camp. Detta är en av alla godbitarna vi kommer få smaka på som främjar både din mentala och fysiska hälsa. Läs mer om helgerna och anmäl dig här.

Tills dess kan du få mer via mina online program; 

Målfokus, hjärnvilja och livsglädje
Onlineprogrammet för dig som vill ta ut en tydlig riktning, sätta mål och nå dem. 

Familjehälsan
Ett online program för dig som vill få med hela familjen mot sunda vanor, mer matglädje och ökad hälsa.

Skriv en kommentar

Outdoor Blogg