Om Swecamp
Min bokning
Kontakta oss

Kontakt

Vill du komma i kontakt med någon av anläggningarna?
Byske Havsbad +46(0)91261290
Skellefteå Camping +46(0)910735500
Flottsbro +46(0)853532700
Ingestrand +46(0)57014840
Bomstadbaden +46(0)54535068
Vita sandar +46(0)53012260
Kronocamping Lidköping +46(0)51026804
Daftö Resort +46(0)52626040
Johannesvik +46(0)52332387
Evedal +46(0)47063034
Jägersbo +46(0)413554490

Önskar du tips på vart semestern eller konferensen skall spenderas eller söker du ett veckoboende för dig eller dina kollegor?
Ring oss på +46 (0)771-84 04 04 under helgfria vardagar mellan 8:00-17:00 och välj knappval 2, eller skicka ett mail till kontakt@swecamp.se så hjälper vi dig.

Har du en förfrågan till en specifik anläggning ber vi dig att skriva i mailet vilken anläggning samt vilka datum du är intresserad av.

Vill du göra eller ändra en bokning?
Kontakta anläggningen du bokat boende på eller skicka ett mail till kontakt@swecamp.se.

Swecamp
Tel: +46 (0)771-84 04 04
E-post: kontakt@swecamp.se
Box 113 96, 404 28 Göteborg

Sök Sök

Grilltips från Weber - Pulled chicken

jun 27
Skrivet av Emma Hermansson den 27 jun 2016 kl 12:00

Vi strävar mot att skapa paket och erbjuda dig som gäst en enkel, minnesvärd och njutfull upplevelse hos anläggningarna i kedjan. Därför skapade vi Grillpaketet där du får briketter, tändvätska och en lånad en grill från Weber vid ankomst.

Eftersom det kan vara svårt att komma på vad som skall läggas på grillen vill vi underlätta för dig även där. Under kategorin "mat" i bloggen hittar du recept från Weber vi rekommenderar dig att prova. 

PERSONER: 4
SVÅRIGHETSGRAD: Lätt

 

INGREDIENSER 

1 hel kyckling
1 vitlöksklyfta
1 glas rödvin
salt
peppar
400 g schalottenlök
1 baguette
sallad
rödlök
 
”GLAZE”
2 msk smält smör
1 tsk paprikapulver
2 nypor salt
1 nypa cayennepeppar
1 citron
BBQ-RUBB
1 msk salt
½ msk farinsocker
½ msk paprikapulver
¼ msk malen koriander
¼ msk spiskummin
¼ msk chilipulver
¼ msk vitlökspulver
¼ msk lökpulver
½ tsk peppar
½ tsk cayennepeppar

I KÖKET

1 Salta och peppra kycklingen på insidan.
2 Skala och krossa vitlöken. Blanda den med rödvinet i kycklinghållarens mittskål. Ställ kycklingen ovanpå. Skala schalottenlökarna och skär dem i fyra klyftor. Lägg dem i formen till kycklinghållaren.
3 Blanda smält smör, paprikapulver, salt och cayennepeppar. Skölj citronen och riv skalet. Tillsätt skalet till kryddsmörsblandningen och pensla kycklingen med den.
4 Skölj salladen och skala och skiva rödlöken.
5 Blanda alla ingredienser till bbq-rubben och se till att det inte finns några klumpar.

VID GRILLEN

1 Gör grillen klar för grillning över indirekt värme vid cirka 180 C.
2 Grilla kycklingen i ungefär 1 timme tills innertemperaturen är cirka 80 °C.
3 Ta av kycklingen från grillen och låt den vila på kycklinghållaren i cirka 15 minuter. Täck över med aluminiumfolie och låt stå i ytterligare 15 minuter. Grilla under tiden baguetten i cirka 4 minuter.
4 Dra isär kycklingköttet och smaksätt med bbq-rubben.
5 Skär baguetten i 6 bitar. Dela dem på mitten och fyll med sallad, kyckling och schalottenlök.
Kategori:

Skriv en kommentar

Outdoor Blogg