Om Swecamp
Min bokning
Kontakta oss

Kontakt

Vill du komma i kontakt med någon av anläggningarna?
Byske Havsbad +46(0)91261290
Skellefteå Camping +46(0)910735500
Flottsbro +46(0)853532700
Ingestrand +46(0)57014840
Bomstadbaden +46(0)54535068
Vita sandar +46(0)53012260
Kronocamping Lidköping +46(0)51026804
Daftö Resort +46(0)52626040
Johannesvik +46(0)52332387
Evedal +46(0)47063034
Jägersbo +46(0)413554490

Önskar du tips på vart semestern eller konferensen skall spenderas eller söker du ett veckoboende för dig eller dina kollegor?
Ring oss på +46 (0)771-84 04 04 under helgfria vardagar mellan 8:00-17:00 och välj knappval 2, eller skicka ett mail till kontakt@swecamp.se så hjälper vi dig.

Har du en förfrågan till en specifik anläggning ber vi dig att skriva i mailet vilken anläggning samt vilka datum du är intresserad av.

Vill du göra eller ändra en bokning?
Kontakta anläggningen du bokat boende på eller skicka ett mail till kontakt@swecamp.se.

Swecamp
Tel: +46 (0)771-84 04 04
E-post: kontakt@swecamp.se
Box 113 96, 404 28 Göteborg

Sök Sök

Grilltips från Weber - Fylld potatis med ost och spenat

jun 27
Skrivet av Emma Hermansson den 27 jun 2016 kl 12:00

Vi strävar mot att skapa paket och erbjuda dig som gäst en enkel, minnesvärd och njutfull upplevelse hos anläggningarna i kedjan. Därför skapade vi Grillpaketet där du får briketter, tändvätska och en lånad en grill från Weber vid ankomst.

Eftersom det kan vara svårt att komma på vad som skall läggas på grillen vill vi underlätta för dig även där. Under kategorin "mat" i bloggen hittar du recept från Weber vi rekommenderar dig att prova.

PERSONER: 4
FÖRBEREDELSER: 15 min
TILLAGNING: 1 time og 20 min
GRILLMETOD: Indirekt
SVÅRIGHETSGRAD: Lätt 
REDSKAP: Kastrull, aluminiumfolie
GRILLTEMPERATUR: 220 °C

INGREDIENSER 

  • 4 stora tvättade bakpotatisar à 300–350 g
  • 3 msk osaltat smör
  • 500 g purjolök
  • 350 g färsk babyspenat
  • 2 dl riven extra stark cheddar (ca 100 g)
  • grovt salt
  • färskmalen svartpeppar
  • 1 dl färska brödsmulor
  • 1 msk olivolja (extra jungfru)
  • 1 msk finhackad gräslök

I KÖKET

1. Lägg potatisarna på sidan och skär av den översta tredjedelen. Gröp ur dem med en sked tills skalet är ca 1 cm tjockt. Lägg den urgröpta potatismassan i en skål, tillsätt 1 matsked smör och mosa.

2. Skär det vita och ljusgröna av purjolöken i tunna skivor (det ska bli totalt ca 5 dl). Skölj i ett durkslag under rinnande vatten för att få bort eventuell jord. Smält 2 matskedar smör i en stor kastrull på medelhög värme. Tillsätt purjolöken och sautera i 8–10 minuter tills den är mjuk och lätt gyllene. Rör om ofta. Tillsätt spenaten, lägg på locket och stek i 3–4 minuter tills vätskan har ångat bort. Rör om ofta. Lyft av purjolöken från värmen och häll bort eventuell vätska.

3. Tillsätt purjo- och spenatblandningen och osten i den mosade potatisen och rör om tills allt har blandats väl. Krydda med salt och peppar.

4. Fördela fyllningen i potatisskalen och lägg så mycket som möjligt i varje potatis.

5. Blanda brödsmulor och olja i en liten skål. Fördela massan på potatisarna och tryck fast den ordentligt.

VID GRILLEN

Potatis:

1. Pricka varje potatis 6–8 gånger med en gaffel och packa in dem i folie. Tillaga på grillen på indirekt värme i cirka 1 timme. Vänd en gång. Lyft försiktigt av potatisarna från grillen och låt dem svalna något.

2. Gör i ordning grillen för grillning på direkt medelhög värme. Grilla de fyllda potatisarna på direkt medelhög värme under lock i 16–18 minuter, tills de är genomvarma och krispiga på ovan- och undersidan. Lyft försiktigt av dem från grillen med en grilltång. Strö gräslök över och servera genast.

Kategori:

Skriv en kommentar

Outdoor Blogg