Om Swecamp
Kontakta oss

Kontakt

Vill du komma i kontakt med någon av anläggningarna?
Flottsbro +46(0)853532700
Bomstadbaden +46(0)54535068
Vita sandar +46(0)53012260
Jägersbo +46(0)413554490

Vill du göra eller ändra en bokning?
Kontakta anläggningen du önskar boka boende på eller har bokat boende på för att ändra en befintlig.

Swecamp
E-post: kontakt@swecamp.se

Sök Sök

Ghost Camp har blivit till en tradition för familjen Backström

aug 28
Skrivet av Emma Hermansson den 28 aug 2017 kl 12:00

Under höstlovet 2016 rullade det in husvagnar och husbilar med passagerare fyllda av förväntan inför en helg med spökliga stunder tillsammans. I en av bilarna satt familjen Backström från Spekeröd utanför Stenungsund med mamma Sofia, pappa Joakim och barnen Wille och Alma på 8 och 10 år. Det var tredje året familjen besökte Ghost Camp på Swecamp Kronocamping i Lidköping och förväntningarna var höga.

Under höstlovet genomförs Ghost Camp med ett innehåll av aktiviteter som tipspromenad, pumpakarvning, ansiktsmålning och spökvandring. Spökvandringen var Alma och Willes favorit! ”Jag tror pappa kommer bli mest skrämd, för det blev han förra året”, sa Wille. Sofia brast ut i skratt och fortsätte ”Ja, under förra årets spökvandring blev Joakim rädd. När han vände sig om stod en utklädd man, lika lång som Joakim själv, precis bredvid honom. Joakim skrek till ordentligt. Så förra året var det garanterat pappa som blev mest rädd av oss”.

Förutom spökvandringen uppskattade familjen den arrangerade tipspromenaden och den tillhörande korvgrillningen. ”Vi hoppas på samma tur i år, för två år sedan vann vi tipspromenaden och fick två timmar i wellnessavdelningen som pris.”. ”Då sprack pappas byxor där bak”, var Wille snabb med att tillägga. ”Ja det gjorde de, den gången var vi själva i wellnessavdelningen och det var väl tur det” sa Sofia.

Ursprungligen kommer Halloween från helgdagen Samhain som kelterna firade i Skottland och på Irland den 1 november. Samhain var årets största helgdag för kelterna där själarna till de som dött under året kom tillbaka för ett besök på jordelivet. Det skotska namnet All Hallows Eve kan spåras tillbaka till 1500-talet och var kvällen före All Hallows Day. När det blev svält på Irland under 1800-talet tog irländarna med sig firandet till USA där det utvecklades till det som firas idag och All Hallows Eve blev mer känt som Halloween. I Sverige är Halloween en ung tradition som växer mer och mer och det var först under 1990-talet som firandet tog fart och spred sig i hela landet.

Hur ser firandet av Halloween ut i er familj?
”Vi brukar göra en pumpa och någon dag får barnen gå utklädda till skolan. Jag är inte så förtjust i ”bus eller godis” och det slipper vi mycket utav då vi bor på landet. Under höstlovet är barnen på fritids och vi har jobbat, så den här helgen med Ghost Camp har blivit vårt firande” svarade Sofia. ”Jag har längtat hit” säger Alma innan pappa Joakim fortsätter, ”Att åka på Ghost Camp blir annat än när vi är ute med husvagnen under sommaren, då är det mer lugn och ro och denna helg blir det mer aktiviteter”.

Familjens campingsäsong brukar bestå av kortare helgturer på våren. Efter midsommar, när säsongen drar igång ordentligt, bli det många mil på vägarna för att uppleva olika delar av Sverige. ”Joakim arbetar som lastbilschaufför, när semestern börjar byter han det ena fordonet mot det andra och så ger vi oss iväg” säger Sofia och fortsätter, ”När semestern är slut övergår vi till helgturer igen. Det är skönt med anläggningar som ligger relativt nära, som barnen känner till och där det finns mycket att göra. Ghost Camp blir ett bra avslut på säsongen för vår familj”.

Fakta om Ghost Camp:
Under helgen genomförs aktiviteter som pumpakarvning, ansiktsmålning och tipspromenad. Vid incheckning får ni en goodiebag med ett läskigt innehåll att dekorera husbil, husvagnen eller stugan med.

Boende i två till fyra nätter från 795 kr per familj på campingtomt och 1995 kr per familj i stuga.

Läs mer och boka Ghost Camp här.

Skriv en kommentar

Outdoor Blogg