Om Swecamp
Min bokning
Kontakta oss

Kontakt

Vill du komma i kontakt med någon av anläggningarna?
Byske Havsbad +46(0)91261290
Skellefteå Camping +46(0)910735500
Flottsbro +46(0)853532700
Ingestrand +46(0)57014840
Bomstadbaden +46(0)54535068
Vita sandar +46(0)53012260
Kronocamping Lidköping +46(0)51026804
Daftö Resort +46(0)52626040
Johannesvik +46(0)52332387
Evedal +46(0)47063034
Jägersbo +46(0)413554490

Önskar du tips på vart semestern eller konferensen skall spenderas eller söker du ett veckoboende för dig eller dina kollegor?
Ring oss på +46 (0)771-84 04 04 under helgfria vardagar mellan 8:00-17:00 och välj knappval 2, eller skicka ett mail till kontakt@swecamp.se så hjälper vi dig.

Har du en förfrågan till en specifik anläggning ber vi dig att skriva i mailet vilken anläggning samt vilka datum du är intresserad av.

Vill du göra eller ändra en bokning?
Kontakta anläggningen du bokat boende på eller skicka ett mail till kontakt@swecamp.se.

Swecamp
Tel: +46 (0)771-84 04 04
E-post: kontakt@swecamp.se
Box 113 96, 404 28 Göteborg

Sök Sök

Frukoststund har guld i mun

apr 14
Skrivet av Camilla Rova den 14 apr 2015 kl 12:00

Har du fastnat i gamla hjulspår och äter samma frukost dag ut och dag in? Du är inte på något sätt ensam, just frukost är den måltid som oftast går på rutin och sällan varieras. Ordet frukost kommer från engelskans breakfast och står helt enkelt för att första målet mat är till för att bryta nattfastan.

På vårens och höstens Health&Training camp kommer vi inte bara utmana kroppen utan även våra smaklökar och våra sinnen. Här får ni två recept på frukostar att testa och att njuta av som en riktigt bra start på dagen.

Vem ska man lyssna på i medias hälsohets på hur man bör och ska äta? Ska man äta frukost? Ska man göra det ibland? Ska man hoppa över det helt och hållet? En sak kan vi konstatera i rådande dietdjungel, och det är att vi alla är olika. Jag tillhör den kategorin som både tror på frukostens varande och fullkomligt njuter av dagens första mål mat. Frukosten för mig är mer än bara mat. Det är en lugn stund att ladda inför dagens uppgifter, det är stund att väcka alla sinnen och ge kroppen den näring den behöver för att orka och för att kunna prestera. Min frukost ser även den ofta likadan ut och det gör mig faktiskt inte så mycket, jag njuter lika mycket ändå. Däremot så tycker jag om att utmana mina smaklökar och vill variera mig.  

Yoghurt med björnbär, hallon och nötter

björnbär.jpg

1 portion

2 dl naturell lättyoghurt 0,5 % 200 g

0,75 dl keso 75 g

1 dl björnbär 60 g

1 dl hallon 50 g

2,5 msk rostade havregryn 13 g

kardemumma

1,5 msk nötmix 12 g

  • Blanda yoghurt med keso och bär. Strö de hackade nötterna och de rostade havregrynen ovanpå och krydda med kardemumma.

Utdrag från: Camilla Rova’s E-kokbok. ”Riktig mat med Rova - mätt & lätt”

 

Kesoplättar med koriander och chili

 kesoplättar.jpeg

1 portion

1 ¼ dl keso

1 dl rostade gryn 35g

1 ägg

1 tsk psylliumfrön 5 g

0,5 tsk kallpressad rapsolja 2,5 g

125 g jordgubbar

0,5 tsk malda korianderfrön

Örtsalt

1 krm chiliflingor

citronmeliss eller rivet limeskal 

  • Vispa upp ägget så det blir luftigt och lättflytande, blanda i gryn, koriander, örtsalt och psylliumfrön. Låt stå någon minut.
  • Lägg 2 msk keso åt sidan och blanda i resten i äggröran. Värm en teflonpanna, häll i oljan och klicka ut till små kesoplättar. Sänk värmen till medeltemperatur (3/6)och vänd när de stelnat.
  • Blanda i chiliflingor, citronmeliss eller rivet limeskal med jordgubbarna.
  • Servera plättarna med jordgubbsröran och klicka keson ovanpå.

 

Utdrag från: Camilla Rova’s E-kokbok. ”Riktig mat med Rova - mätt & lätt”.
Foto: Åsa Dahlgren 

Camilla rova
www.camillarova.se

Skriv en kommentar

Outdoor Blogg