Om Swecamp
Kontakta oss

Kontakt

Vill du komma i kontakt med någon av anläggningarna?
Flottsbro +46(0)853532700
Bomstadbaden +46(0)54535068
Vita sandar +46(0)53012260
Jägersbo +46(0)413554490

Vill du göra eller ändra en bokning?
Kontakta anläggningen du önskar boka boende på eller har bokat boende på för att ändra en befintlig.

Swecamp
E-post: kontakt@swecamp.se

Sök Sök

Från mars till november står Cathrines husbil alltid packad och klar

jan 17
Skrivet av Frida den 17 jan 2019 kl 12:00

Tillsammans åker Cathrine Larsson med sambon Lars Persson mellan olika campingar och njuter av livet i sin helintegrerade Adria Vision 677 SP, 2007 års modell.  Ibland hänger även barnbarnen med, en av deras favoriter under semestrarna är Jägersbo Camping med den fina glassbaren. Vi har varit i kontakt med Cathrine för att höra mer om hennes campingerfarenheter och varför hon och Lars väljer att återkomma till Jägersbo Camping som de under 2018 spenderade hela 41 nätter på.

Att välja husbil är inte lätt. Det är mycket att tänka på, vilka finesser vill man ha, vilket av alla märken ska man gå på? Men svårast av allt är nog ändå, hur stor ska vi ha?
 – När vi valde modell var det rymligheten inuti husbilen som avgjorde. Att komma från en husvagn som det är mycket plats i, till en halvintegrerad husbil kändes inte bra, därför köpte vi en helintegrerad husbil när vi gjorde oss av med husvagnen. Vår husbil är 7 meter lång och vi skulle inte vilja ha en större. Efterhand som vi åkt omkring till olika platser, länder, campingar och ställplatser upptäckte vi fördelarna med att inte ha en för stor husbil, berättar Cathrine.


En solig och fridfull dag på vackra Jägersbo camping. Foto: Cathrine Larsson

Positivt med mer motion när de behöver gå till affären
Innan Cathrine och Lars köpte husbil hade de säsongsplats med sin husvagn och körde inte runt så mycket. En av fördelarna de ser med att ha husbil är att det är enklare att köra omkring till olika ställen, både i Sverige men också utomlands.
– Enda nackdelen med husbil är väl i så fall att om vi är på en camping långt ifrån affärer och liknande får vi antingen gå, cykla eller åka buss. Detta ser vi dock som positivt än så länge, då vi får mer motion.

Cathrine berättar att hon campat sedan hon var liten tillsammans med föräldrarna.
– Sen är det olika perioder i ens liv som avgör hur mycket det blivit genom åren, men campat har jag alltid gjort, berättar hon.

”Min familj klagar på att jag aldrig är hemma någon helg från mars till november”
Friheten, att slippa alla måsten och att se nya platser är det bästa med campinglivet menar de. Men något annat som också är helt fantastiskt är alla människor de möter och att de fått vänner runt om i hela Sverige som de aldrig hade fått annars.
– Jag personligen har ännu inte sett några nackdelar med campinglivet, men min familj, mina barn och barnbarn klagar ibland på att jag aldrig är hemma någon helg från mars till november. Och det stämmer, jag och min sambo Lars har inte sovit hemma en enda helg under den tiden, säger Cathrine.

Jägersbo – en av de mest trivsamma campingarna
Det är svårt att inte älska Jägersbo Camping som ligger mitt i den skånska naturen, med vacker skog och Ringsjön som närmaste granne. Som tidigare nämnt är detta en av Cathrine och Lars absoluta favoritanläggningar.
– Vi bor inte så längt därifrån och min arbetsplats ligger bara ca. 500 meter från campingen. Lars är pensionär och eftersom vi bor på campingen när jag arbetar slipper jag pendla. Bara det är en stor fördel med Jägersbo. Men jag vill också påpeka att det är en av de mest trivsamma campingarna jag varit på. Man känner sig alltid välkommen och personalen är jättetrevliga. Det är alltid rent och snyggt i servicehusen. Det är en familjär lagom stor camping och naturen runt om är fantastiskt fin. Barnbarnen tycker om lekplatsen, närheten till bad och såklart deras fantastiska glasskiosk, berättar Cathrine.

Det som är viktigt för Cathrine när hon avgör huruvida en anläggning är bra eller inte är att den ska ha en rimlig prisnivå, inte vara för stor och gärna ligga intill vatten. Det ska vara rent och snyggt på toaletter och dusch samt gärna lite träd eller buskage på campingtomterna som gör det trevligare än att bara ligga uppradade.
– I och med att det finns så många ställplatser för husbilar till lägre priser numera men som ändå har tillräcklig service så måste campingen ha det där lilla extra och/eller ett konkurrenskraftigt pris.

Vi är nyfikna på vad det är våra gäster absolut inte får glömma att ta med hemifrån. Cathrine nämnde en hel del saker för oss så som en bra bok, första förband och chromecast.
– Men jag kan dock säga att från mars till november står husbilen alltid packad och klar. Jag har dubbel uppsättning av det mesta så det är oftast bara att packa in rena kläder och köra förbi en matbutik för att fylla kylen, sen är allt klart. – säger Cathrine.

När de kommer fram till anläggningen och allt har kommit på plats åker grillen fram och de korkar upp varsin öl, men är det badväder blir det nog ett dopp först. Cathrine och Lars är aktiva under sina campingturer, de tar gärna långa promenader i omgivningen eller cyklar en runda. På sommaren åker de ofta på trav.
– En extra minnesvärd resa var nog 2016, då åkte vi till Sälen för att cykla cykelvasan mellan Sälen och Mora. Det var perfekt att bo i husbilen då, berättar Cathrine.


Sol och snö på Jägersbo, bästa kombon. Foto: Cathrine Larsson

Anläggningarna i Swecamp jobbar ständigt med att bli ännu bättre. En sak som Cathrine saknar på Jägersbo camping är en restaurang där de kan äta och ta en öl när de inte känner för att fixa mat själva.

– Men att det finns mycket aktiviteter som tipsrundan de har varje söndag, evenemang med olika teman och gemensamma aktiviteter vid alla högtider där personalen är fantastisk på att ordna på bästa sätt väger helt klart upp att det inte finns någon restaurang, förklarar Cathrine.

Vår sista fråga till Cathrine är hur deras drömsemester ser ut.
– Just nu är vår dröm att åka till Spanien eller Portugal över vintern när jag går i pension. Men… det är ett frågetecken, klarar vi att vara ifrån barnbarnen? Annars är det nog att bara åka runt i Sverige på olika ställen och njuta av vårt fantastiska land. För Sverige är fantastiskt på många sätt. Det finns alltid nya platser att upptäcka. Personalen på Jägersbo tipsade oss om Swecamps bonusapp ”Upplev Swecamp” så nu är det mycket möjligt att vi kommer styra husbilen mot andra Swecamp-anläggningar under sommaren 2019 och samtidigt samla på oss bonusnätter. – avslutar Cathrine.

Vi tackar Cathrine som delat med sig av alla dessa härliga campingerfarenheter. Vi önskar henne, Lars och barnbarnen riktigt härliga Stunder tillsammans i husbilen under 2019.

Håll utkik här för kommande intervjuer med campingerfarenheter och tips från våra härliga gäster. Kan du inte bärga dig så läs "Christers favoriter"


Solnedgången på Jägersbo är fantastisk! Foto: Cathrine Larsson

Skriv en kommentar

Outdoor Blogg