Om Swecamp
Min bokning
Kontakta oss

Kontakt

Vill du komma i kontakt med någon av anläggningarna?
Byske Havsbad +46(0)91261290
Skellefteå Camping +46(0)910735500
Flottsbro +46(0)853532700
Ingestrand +46(0)57014840
Bomstadbaden +46(0)54535068
Vita sandar +46(0)53012260
Kronocamping Lidköping +46(0)51026804
Daftö Resort +46(0)52626040
Johannesvik +46(0)52332387
Evedal +46(0)47063034
Jägersbo +46(0)413554490

Önskar du tips på vart semestern eller konferensen skall spenderas eller söker du ett veckoboende för dig eller dina kollegor?
Ring oss på +46 (0)771-84 04 04 under helgfria vardagar mellan 8:00-17:00 och välj knappval 2, eller skicka ett mail till kontakt@swecamp.se så hjälper vi dig.

Har du en förfrågan till en specifik anläggning ber vi dig att skriva i mailet vilken anläggning samt vilka datum du är intresserad av.

Vill du göra eller ändra en bokning?
Kontakta anläggningen du bokat boende på eller skicka ett mail till kontakt@swecamp.se.

Swecamp
Tel: +46 (0)771-84 04 04
E-post: kontakt@swecamp.se
Ejdergatan 3B, 416 68 Göteborg

Sök Sök

Fjällsoppa

mar 02
Skrivet av Karin Bevemyr den 02 mar 2015 kl 12:00

Min kollega är nerflyttad från norrland. För ett tag sedan kom hon och räckte över en papperslapp till mig. ”Den här bara måste du testa. Det är ett recept på fjällsoppa. Fantastiskt gott! ”Nu bor inte jag i fjällnära trakter men det finns gott om vacker natur i närheten och en soppa med de lovorden kan inte förbli oprövad. 

Receptet., ingredienser, stormkök och barn packades in i bilen. Sjön Yxningen några mil bort fick bli målet för dagen. Naturen upptäcktes, lök fräste och soppan lagades. Och visst hade min kollega rätt, inte behövde man sitta på en fjälltopp för att den här soppan skulle smaka sagolikt gott.

fjallsoppa1.jpg

Bästa platsen att sitta på är bordet :-)

Ingredienser fjällsoppa:

1 purjolök, finskuren

2 gula lökar, hackade

250 g champinjoner, skivade

1 grönsaksbuljong

ca 8 dl vatten

100 g mjukost, naturell

2 dl creme fraiche

10 prinskorvar, slantade

smör att steka i

salt

1 dl riven västerbottenost

Gör så här: Fräs lök och champinjoner mjuka. Blanda i övriga ingredienser och låt allt sjuda en liten stund. Smaka av med salt. Servera och strö på osten.

fjallsoppa2.jpg  fjallsoppa3.jpg

Det är smidigt att koppla en liten gasoltub till stormköket. Grytorna blir inte svarta av sot och det är lätt att reglera värmen.

 fjallsoppa4.jpg fjallsoppa5.jpg fjallsoppa6.jpg

Kategori:

2 kommentarer:

Loffe o Kerstin den 03 mars 2015

Ser härligt ut.

Susanna Jonsson den 03 mars 2015

Karin och hela familjen! Tack för härliga "utomhusrecept"! Hälsningar Susanna

Skriv en kommentar

Outdoor Blogg