Om Swecamp
Kontakta oss

Kontakt

Vill du komma i kontakt med någon av anläggningarna?
Flottsbro +46(0)853532700
Bomstadbaden +46(0)54535068
Vita sandar +46(0)53012260
Jägersbo +46(0)413554490

Vill du göra eller ändra en bokning?
Kontakta anläggningen du önskar boka boende på eller har bokat boende på för att ändra en befintlig.

Swecamp
E-post: kontakt@swecamp.se

Sök Sök

FISKE, FÖR ALLA

jul 19
Skrivet av Frida den 19 jul 2018 kl 12:00
Fiske är en aktivitet där vem som helst kan hänga med, nybörjare som rutinerad. Oavsett om du är tävlingsinriktad och vill tävla om vem som får flest fiskar, om du vill koppla av och njuta omgiven av vacker natur eller om du är en passionerad fiskare som bara på nappet känner vilken slags fisk det är. Visst är det något magiskt med att slå av motorn eller lägga in årorna ute till sjös, finna ro och vänta på att det ska nappa?

Samtliga 11 anläggningar som är medlemmar i Swecamp ger dig möjlighet att prova på fiske. Beroende på vilken av anläggningarna du besöker kan du fiska i insjö eller hav, från båt eller strandkant, med metspö eller kastspö, ensam eller med fiskeguide. I solnedgång eller soluppgång... Valet är ditt!


VILKEN FISK HAR DU PÅ KROKEN? 

Abborren är en av de vanligaste arterna i svenska vatten. Den förekommer stort sett i alla typer av vatten där syrehalten är tillräckligt hög.

Lax, en typ av Atlantfisk som vandrar långt och tar sig fram genom Sverige med hjälp av olika älvar och åar. Laxar kan bli väldigt stora, en vuxen lax kan väga uppemot 30 kg.

En favorit bland många sportfiskare är öringen. En örings hugg sker oftast med mycket kraft och du får jobba hårt för att få med dig fisken hem. Öringen håller oftast till bakom större stenar.

ÄR DU UTE EFTER GAMMELGÄDDAN?
Agna kroken med en mört eller abborre och sänk ner betet. När gäddan hugger gäller det att du låter den dra iväg med bytet några meter. När den stannar upp ska den vända bytet i munnen innan den sväljer det. För att gäddan ska fastna ordentligt gäller det att du är med och rycker till först när gäddan hunnit utföra vändningen av bytet. Koncentrera dig på varje kasst och vassa krokar är en fördel. 

GLÖM INTE SÄKERHETEN
Som med många andra aktiviteter är det viktigt att tänka på säkerheten, så även i fiske. Håll koll på hur vädret ska se ut under de timmar du planerat din fisketur. Ha alltid med dig en mobiltelefon i vattentätt fodral för att snabbt kunna larma 112 vid en olycka. 

Fiskar du från båt ute på öppet hav kan det snabbt blåsa upp. Då är det bäst att du avbryter fisket och tar dig in i land innan större vågor hinner blåsas upp. Kontrollera alltid att båten är sjösäker innan du ger dig ut. Avbryt genast fisket om båten börjar ligga lågt i vattnet.

När du har koll på säkerheten är det bara att börja kasta! Vi håller tummarna för många härliga stunder tillsammans och att du får uppleva äkta fiskelycka!

Skriv en kommentar

Outdoor Blogg