VILKEN FISK HAR DU PÅ KROKEN?
Abborren är en av de vanligaste arterna i svenska vatten. Den förekommer stort sett i alla typer av vatten där syrehalten är tillräckligt hög.
Lax, en typ av Atlantfisk som vandrar långt och tar sig fram genom Sverige med hjälp av olika älvar och åar. Laxar kan bli väldigt stora, en vuxen lax kan väga uppemot 30 kg.
En favorit bland många sportfiskare är öringen. En örings hugg sker oftast med mycket kraft och du får jobba hårt för att få med dig fisken hem. Öringen håller oftast till bakom större stenar.
ÄR DU UTE EFTER GAMMELGÄDDAN?
Agna kroken med en mört eller abborre och sänk ner betet. När gäddan hugger gäller det att du låter den dra iväg med bytet några meter. När den stannar upp ska den vända bytet i munnen innan den sväljer det. För att gäddan ska fastna ordentligt gäller det att du är med och rycker till först när gäddan hunnit utföra vändningen av bytet. Koncentrera dig på varje kasst och vassa krokar är en fördel.
GLÖM INTE SÄKERHETEN
Som med många andra aktiviteter är det viktigt att tänka på säkerheten, så även i fiske. Håll koll på hur vädret ska se ut under de timmar du planerat din fisketur. Ha alltid med dig en mobiltelefon i vattentätt fodral för att snabbt kunna larma 112 vid en olycka.
Fiskar du från båt ute på öppet hav kan det snabbt blåsa upp. Då är det bäst att du avbryter fisket och tar dig in i land innan större vågor hinner blåsas upp. Kontrollera alltid att båten är sjösäker innan du ger dig ut. Avbryt genast fisket om båten börjar ligga lågt i vattnet.
När du har koll på säkerheten är det bara att börja kasta! Vi håller tummarna för många härliga stunder tillsammans och att du får uppleva äkta fiskelycka!
Skriv en kommentar