Om Swecamp
Kontakta oss

Kontakt

Vill du komma i kontakt med någon av anläggningarna?
Flottsbro +46(0)853532700
Bomstadbaden +46(0)54535068
Vita sandar +46(0)53012260
Jägersbo +46(0)413554490

Vill du göra eller ändra en bokning?
Kontakta anläggningen du önskar boka boende på eller har bokat boende på för att ändra en befintlig.

Swecamp
E-post: kontakt@swecamp.se

Sök Sök

Campingrutt i södra Sverige för småbarnsfamiljen

jun 27
Skrivet av Emma Hermansson den 27 jun 2017 kl 12:00

I denna artikeln tipsar vi om en campingrutt i södra Sverige för småbarnsfamiljen. Att uppleva Sveriges fina natur genom bilrutan och stanna vid en rastplats är en del av campingupplevelsen! Men självklart är det en fördel att slippa spendera onödigt många timmar på vägen. Om du känner att du vill bo på mer än en camping i sommar har du hittat helt rätt.

Campingrutt med djur, natur och äventyr - Höör - Växjö - Hestra.
En tripp på ca 5-6 nätter.

Vi startar turen i Höör, i Skåne, där vi checkar in på Jägersbo Camping. En liten genuin anläggning alldeles intill sjön och omringad av en grönskande natur. På anläggningen finns glassbar, minigolfbana och en lekplats. 

Efter en god natt sömn i husvagnen, husbilen eller i villavagnarna på anläggningen åker vi knappt 1 mil till Skånes Djurpark, världens största djurpark för nordiska djur med fler än 85 unika arter. Här får du komma djuren nära på djurens egna villkor och ta del av kunskapen kring den nordiska faunan. Barn under 2 år går gratis, inträde för barn mellan 3-12 år kostar 179 kr och personer över 13 år kostar 279 kr. 

Skånes Djurpark är först i världen med denna unika attraktion. Här kan du träda in i en 20.000 kvm stor värld som du känner igen från tv-serien och filmen, uppbyggd kring historien och karaktärerna

11 km från Skånes Djurpark ligger Bosjökloster, ett självklart stopp för oss historieintresserade. Bosjökloster har en underbar omgivning och ligger på ett näs mellan två sjöar precis vid Ringsjöns strand. Bosjöklosters trädgård har tiotusentals olika växter och det är alltid något i blom från vår till sensommaren i deras olika trädgårdar.

Det finns mycket att se och uppleva när man besöker klostret, hälsa på djuren i slottsparken eller varför inte titta till bina som producerar Bosjöklostret egna Lindblomshonung Bosjökloster. Om du vill veta mer om historien kring platsen kan du boka in dig på en guidad visning. För visst har klostret en fascinerande historia som sträcker sig ända tillbaka till 1100-talet. I flera århundranden vallfärdade många syndare till nunneklostret för att få syndernas förlåtelse. Det fanns papper på att besökte man klostret flitigt, hade man stora möjligheter att få dra ett streck över begångna synder.

Från Bosjökloster är det 7 km tillbaka till Jägersbo Camping. Där umgås vi tillsammans och njuter av grillat innan vi lägger oss fulla av förväntan inför morgondagen. 

Mätta i magen av en god frukost med nygräddat bröd från receptionen rullar vi iväg på väg 23 mot Växjö Swecamp Evedal. Vi anländer ca 2 timmar sena, lagom till lunch som avnjuts i Restaurang Brunnen på anläggningen. Om vädret är sämre eller om vi behöver en paus ifrån solen gör vi ett besök till Leos lekland i Växjö

På Växjö Swecamp Evedal finns en sandstrand, hopptorn och lekplatser för mindre barn. 

Efter en god natts sömn rullar vi vidare längs vägarna och sätter riktning mot Astrid Lindgrens Värld, 12 mil norr om campingen. 

Var med när Emil i Lönneberga hissar upp lilla Ida i flaggstången, lek kull med Pippi Långstrump eller gå på upptäcktsfärd i Mattisborgen. I Astrid Lindgrens Värld blir du och din familj en del av de klassiska berättelserna och gränsen mellan saga och verklighet, och mellan teater och lek, är hela tiden flytande. Parken är full av fantasifulla lekplatser och från våra många teaterscener hörs musik och sång under hela dagen. Blir ni hungriga letar ni upp en trevlig picknickplats eller tittar in på någon av våra restauranger där det serveras rejäl småländsk mat, lagad med råvaror från trakten. Trötta efter en dag full av lek och oförglömliga möten sover ni skönt i en stuga alldeles intill parken. Astrid Lindgrens Värld har öppet alla dagar från den 19 maj till den 27 augusti.

När barnen är trötta av allt stoj och stim åker vi vidare mot Jönköping och svänger där av neråt, till Isaberg Mountain Resort där vi tillbringar natten. Resan tar 2,5 timma. Nästa dag njuter vi av naturen och gör precis så lite eller så mycket vi vill. Här finns aktiviteter för främst lite större barn (höghöjdsbana, kanot, mountainbike, Segway offroad, hinderbana osv) men även en äventyrslekplats för lite mindre barn. Vi grillar, umgås med varandra och skapar ännu fler minnen av stunder tillsammans innan denna campingtrippen är över.

Dela gärna av dig av din favoritrutt i kommentarsfältet så andra kan ta del av den!

 

Kategori:

Skriv en kommentar

Outdoor Blogg