Om Swecamp
Kontakta oss

Kontakt

Vill du komma i kontakt med någon av anläggningarna?
Flottsbro +46(0)853532700
Bomstadbaden +46(0)54535068
Vita sandar +46(0)53012260
Jägersbo +46(0)413554490

Vill du göra eller ändra en bokning?
Kontakta anläggningen du önskar boka boende på eller har bokat boende på för att ändra en befintlig.

Swecamp
E-post: kontakt@swecamp.se

Sök Sök

Bli kvitt myggen

Husbil på camping med sjöutsikt Tre unga tjejer spelar kort bredvid sitt tält
aug 16
Skrivet av Frida den 16 aug 2018 kl 12:00

Det är inte mycket som slår att sitta utomhus en ljummen sommarkväll tillsammans med nära och kära. Något som dock kan förstöra hela stämningen och trivsamheten är myggen, dessa blodsugande irriterande små rackare...

Inte nog med att de är extremt irriterande, de kan även överföra olika virus. Du som vistas utomhus mycket kan tvingas lägga tråkiga pengar på myggmedel som dessutom inte är helt hälsosamma att andas in eller att ha på huden.

Vi har hört runt lite efter alternativa lösningar. Det som flest rekommenderar är kaffesump, det ska även hålla både getingar och bin borta.

Du gör som så att du torkar färsk kaffesump i en skål täckt av foliepapper. Vänta tills kaffesumpen torkat ordentligt. Sedan tar du bara och sätter fram skålen och tänder den som en rökelse (förutsatt är såklart att du tagit en skål som klarar av värmen.)

Räcker inte kaffelukten för att skrämma iväg myggen kan du tillsätta färska lagerblad och låta de brinna tillsammans med kaffet.

Andra knep värda att prova är:

  • Stick nejlikor i en uppskuren lime och lägg på ett fat.
  • Myggnät, ett herligt myggnät. Se till att sluta helt tätt så att myggen inte har en chans att ta sig in.
  • Pressa vitlöksklyftor och blanda med matolja, smörj sedan på huden.
  • Vill du slippa klet och kladd? Nu finns det appar med ultraljud som sägs ska kunna hålla myggorna borta. Modernt, helt klart. Dock är vi osäkra på hur bra detta verkligen funkar.
  • Doftljus med doft av citrongräs. Det finns även speciella myggljus med citronella. Det är en olja tagen ur citrongräs som ska vara bra för att hålla myggen borta.
  • Täck huden med kläder som sitter löst. Kläder som sitter åt blir bara som ett extra lager hud för myggen att sticka igenom medan lösa kläder gör det svårare.
  • Ringblommor ska ge en tydlig effekt för att hålla borta myggen. Plantera ringblommor hemma, på verandan och tex. Utanför fönster som du gärna håller öppet under sommaren.

Hoppas att du hittar ett par tips här som fungerar för dig så att du i fortsättningen kan njuta av en myggfri tillvaro.

Kategori:

Skriv en kommentar

Outdoor Blogg