Om Swecamp
Kontakta oss

Kontakt

Vill du komma i kontakt med någon av anläggningarna?
Flottsbro +46(0)853532700
Bomstadbaden +46(0)54535068
Vita sandar +46(0)53012260
Jägersbo +46(0)413554490

Vill du göra eller ändra en bokning?
Kontakta anläggningen du önskar boka boende på eller har bokat boende på för att ändra en befintlig.

Swecamp
E-post: kontakt@swecamp.se

Sök Sök

Bekvämligheten lockade familjen Nyman till att bli säsongscampare

Barnfamilj i husvagn
jan 17
Skrivet av Emma Hermansson den 17 jan 2017 kl 12:00

Från båt till husvagn och från sommar till helår. Familjen Nyman kommer från Kode och består av Peter och Mia med barnen Pontus, Tim, Annie och Klara på 19, 17, 15 och 9 år. För sju år sedan hade familjen varken campat själva eller kände någon som hade gjort det. När de bestämt sig för att testa köpte de sin första husvagn och fastnade direkt.

”Båtlivet är mer väderberoende än campinglivet. Sedan känns det tryggare att låta barnen springa fritt på anläggningen än att de ska springa vid klippor och vatten. Vi kände för att testa husvagnslivet för att se om det var vår grej och vi föll direkt”, säger Peter.

Första husvagnen köpte familjen för sju år sedan, för fyra år sedan bestämde de sig för att bli säsongsgäster under sommarsäsongen på Swecamp Kronocamping i Lidköping och 2016/2017 var första säsongen med vintercamping.

Vi välkomnades in i den varma och hemtrevliga husvagnen en kylig novemberdag för att prata om hur de är att vara säsongare. ”Vi är bekväma av oss och vill inte åka runt så mycket. Vi tycker det är skönt att vara kvar på samma ställe, komma bort från alla måsten och bara vara. Därför fastnade vi för att campa på säsong”, berättar Mia.

Det finns ca 4300 campingtomter på anläggningarna som ingår i Swecamp, varav ca 1200 av tomterna är säsongsplatser. Peter plockar upp sin loggbok där han markerat vilka dagar de spenderat i husvagnen. ”Förra året var vi säsongare under sommaren och då spenderade vi 64 nätter i husvagnen. Nu när vi är säsongare på helår har vi redan nu, i början av november, spenderat 70 dagar här”.

Vad har ni för husvagn idag? ”En Adria Altea 542 PK. 5.42 m. Det är en liten husvagn med ett förtält som är sparsamt inrett, enkla möbler och ett extra kylskåp. Det är egentligen inte en vinterhusvagn men vi får chansa och se hur det går”, svarade Peter och Mia fortsatte ”Vi köpte husvagn efter bil. Nu har vi köpt en ny bil så kanske dags att köpa ny vinterhusvagn om vi känner att vintercamping är vår grej”.

Familjen Nyman spenderar så mycket tid som möjligt på campingen. Helger, lov och semestrar. ”Under sommaren badar vi och Klara brukar vara med på alla aktiviteter anläggningen anordnar, det brukar bli full rulle. Annars brukar vi promenera eller åka in till centrum. Det är avkoppling att komma hit, något som man aldrig får om man är hemma för då finns det alltid något att göra” säger Mia. Peter berättar att han brukar gå ut och springa eller träna på gymmet. ”Och dricka öl”, fyller han sedan i med ett skratt. 

Mia tycker det som är viktigt vid val av anläggning är att det är nära till centrum, att det är ordning och reda på anläggningen och att det finns aktiviteter för barnen. Gratis duschar och många ugnar och tvättmaskiner är ett stort plus. ”Ja, och bra wifi! Det blir viktigare och viktigare, speciellt för barnen”, säger Peter och fortsätter ”Jag jobbar i Göteborg så att campingen ligger relativt nära hem och arbete tycker jag är viktigt. Att de större barnen kan åka hit och hem lite som de vill och att jag kan åka till jobbet på måndag morgon och tillbringa mer tid med familjen då en helgdag inte behöver gå till resande”.

Det finns många likheter mellan båtliv och campingliv men vilken tycker ni är den största skillnaden? ”Jag tycker campingfolket inte är lika behjälpliga när man kommer och ska ställa sig på sin plats i jämfört med när man kommer med båten och ska lägga till. Här sitter de oftast i sina stolar med en öl i handen och kollar på. Men det är ju i och för sig sällan en husvagn åker in i en annan som det kan göra med båtar”, säger Peter.

Tack för den här trevliga stunden inne i er husvagn, innan jag ger mig ut i kylan igen undrar jag om ni, som numera är rutinerade campare, skulle vilja ge något tips till förstagångscamparen? ”Ja det skulle nog vara just det, att våga be om hjälp”, svarade Mia och tackade för besöket.

Enligt statistik från SCR svensk camping ökade gästnätterna  för vintercamping i perioden december till mars 2016 jämfört med 2015 med 10 %.

På de 13 fristående och helårsöppna anläggningarna i Swecamp finns ca 1200 säsongsplatser. Kontakta anläggningen du är intresserad av att veta mer om säsongsplatserna på eller kontakta Swecamp på 0771-84 04 04 eller kontakt@swecamp.se. 

Läs mer och ansök om säsongsplats på Kronocamping Lidköping här.

 

Fotograf Tomas Ejdersund

Kategori:

Skriv en kommentar

Outdoor Blogg