Om Swecamp
Kontakta oss

Kontakt

Vill du komma i kontakt med någon av anläggningarna?
Flottsbro +46(0)853532700
Bomstadbaden +46(0)54535068
Vita sandar +46(0)53012260
Jägersbo +46(0)413554490

Vill du göra eller ändra en bokning?
Kontakta anläggningen du önskar boka boende på eller har bokat boende på för att ändra en befintlig.

Swecamp
E-post: kontakt@swecamp.se

Sök Sök

9 steg till en lyckad vårstädning

feb 08
Skrivet av Frida den 08 feb 2019 kl 12:00

Det är hög tid att skämma bort dig själv och din husbil eller husvagn med en ordentlig vårstädning. Efter lite slit kommer allt att skina och det kommer lukta som nytt! Men hur planerar du inför den stora städdagen och vad är viktigt att tänka på? 

Du börjar med de smutsigaste jobben och går sedan vidare till de enklare jobben och avslutar med lite finlir. Vi hjälper dig med ordningen. 

 1. Motor
 2. Däck
 3. Dörröppningar
 4. Rengöring av utsidan
 5. Rengöring insidan
 6. Asfaltsfläckar
 7. Polering av utsidan
 8. Glas och akryl
 9. Finlir

 

Motor
Täck över alla elektroniska delar med plast och läs eventuella instruktioner i din handbok. Motorn ska vara kall och inte igång. Rengör med en borste och rengöringsmedel, skölj sedan med vatten. Högtrycksmaskiner kan skada motorn.
 
Däck
Däcken och bromsartiklarna ska vara kalla. Rengör ett däck i taget och slutför det innan du går vidare till nästa däck då många rengöringsmedel inte ska torka på däcket. Ta rengöringsmedel, borsta med en borste och spruta sedan med vatten. Rengör i denna ordningen: Fälgarna, stänkskydden, däcket.
 
Dörröppningar
Använd ett fettlösande medel på dörrar och hjulskärmar.
 
Rengöring och schamponering av utsidan
Använd ett rengöringsmedel eller schampo som är speciellt för husbilar/husvagnar. Har du svåra fläckar av alger, ränder eller fågelbajs så använd en industriell typ av rengöringsmedel och borsta sedan med borste och skölj med vatten.

Rengöring av insidan
Rengör säten av tyg och kuddar med produkter för möbeltapetsering och följ instruktionerna. Rengör först på ett litet område eller baksidan av en kudde för att se så att det inte missfärgar. 

Asfaltsfläckar
Använd en passande produkt såsom Auto Glym för att få bort alla asfaltsfläckar innan du börjar med någon polering av utsidan.

Polering av utsidan
Leta rätt på den mest passande produkten för polering av just din husbil/husvagns material. Om ytan är av aluminium  eller mönstrad, är det bäst att inte använda för mycket av poleringsprodukten då det kan skada färgen som applicerats på aluminiumet. Var noggrann så du undviker de svarta plastdetaljerna.

Fönster
Det är viktigt att kunna se skillnad på glasfönster och akrylfönster. Använd aldrig en produkt som inte är anpassad just till den sortens fönster. Var extra försiktig med akrylfönster då de lätt repas. Vid rengöring av akrylfönster sprayar du ett anpassat medel direkt på fönstret och torkar sedan snabbt av med en pappershandduk.
 
Finlir
Rengör alla svarta plastdetaljer som spegelhållare, dörrhantag och kofångare med ett rengöringsmedel för kofångare. Avsluta med en bilvårdsprodukt som ger glas till däcken.
 
Ta hjälp av dessa tips för att hålla din husbil eller husvagn i ett långvarigt gott skick!

Våra 3 bästa pryltips inför städningen:

 • Swivel sweeper, för att städa små utrymmen som tar upp hår och smuts. Den tar ingen plats och gör städningen mycket enklare och tidseffektiv. 
 • Fläcksuddare, tar bort fläckar utan rengörningsmedel. Kan användas på mängder av material.
 • Bästa rengöringsmedlet enligt oss är Abnet. Det funkar på alla ytor som grillen, altanen, utemöblerna, husvagnen/husbilen och cykeln men även inomhus på alla ytor som tål vatten. 

VARMT VÄLKOMMEN MED DITT NYTVÄTTADE EKIPAGE, BOKA HÄR

Kategori:

Skriv en kommentar

Outdoor Blogg