Om Swecamp
Kontakta oss

Kontakt

Vill du komma i kontakt med någon av anläggningarna?
Flottsbro +46(0)853532700
Bomstadbaden +46(0)54535068
Vita sandar +46(0)53012260
Jägersbo +46(0)413554490

Vill du göra eller ändra en bokning?
Kontakta anläggningen du önskar boka boende på eller har bokat boende på för att ändra en befintlig.

Swecamp
E-post: kontakt@swecamp.se

Sök Sök

882 nätter i husvagnen

jan 21
Skrivet av Frida den 21 jan 2019 kl 12:00

År 1990 började Lars-Göran och frun Lilian rulla runt mellan olika campingar i sin Bailey Prima. Ibland hänger även någon av deras 6 barnbarn med på turerna. Vi har fått äran att höra mer om Lars-Görans drömsemestrar med husvagnen och varför han gärna väljer att stanna till på någon av Swecamp-anläggningarna.

- Jag köpte den första vagnen 1990, en Bailey Prima. 2005 köpte vi en Eifelland och den vi har nu, en Knaus Südwind 460 EU, köpte vi 2016. Det är en perfekt husvagn för oss, relativt liten och smidig att köra. Ofta när man kommer till en camping, speciellt under högsäsong är det trångt att komma in på angiven plats. För att husvagnen ska komma på plats smidigt har vi köpt en mover som vi är mycket nöjda med, berättar Lars-Göran. 

Sedan Lars-Göran pensionerades 2010 har det blivit många dagar i husvagn. Rekordet är från 2017 då det blev hela 65 nätter. Sedan första semestern i Europa 1990 har han och Lilian spenderat 882 nätter i husvagn!

Vi frågade Lars-Göran om det finns något mindre bra med campinglivet eller om det är något han saknar när de är ute, varpå han svarar – Det finns inget dåligt med campinglivet, vi älskar det och speciellt på en Swecamp!

”Kronocamping i Lidköping är enligt oss nummer 1”
- Vi har ofta bott på speciellt tre Swecamp-anläggningar. I stort sett varje år sedan vi köpte första husvagnen har vi bott på Ingestrands Camping i Arvika, jag föddes i Arvika 1945 och har många vänner kvar där. Ingestrands Camping en mycket bra plats att bo på under våra besök i hemtrakterna. Vi har också bott mycket på Johannesviks Camping i Kungshamn, i tält från ca 1972 tills vi köpte första husvagnen 18 år senare. Vi har också bott en hel del på Kronocamping i Lidköping som enligt oss är nummer 1 av alla Swecamps campingplatser. De Swecamp-anläggningarna vi besökt har varit mycket bra, speciellt när det gäller vad som är viktigt för oss med huruvida en camping är bra.

Vad är en bra camping?
- En bra camping skall i första hand ha en toppenanläggning när det gäller toalett, dusch samt kök och diskanläggning. Sedan ska servicen och värdskapet vara bra och trevligt. Det är det viktigaste på alla campinganläggningar. En mindre bra camping är då naturligtvis det motsatta, förklarar Lars-Göran.

Som exempel på en fin service berättar Lars–Göran om när de bodde på Johannesviks camping 2017, som fram till och med 2018 var en del av Swecamp.

- Vi bodde på campingområdet ”Grytan” och det regnade mycket. Vi fick erbjudande om att bo gratis i en stuga, vi tackade nej till det men behövde ändå inte betala något för campingplatsen den natten. Det var inget vi förväntade oss eftersom ingen av oss kan förutspå väder och vind. Men det var en gest som uppskattades, säger Lars Göran.

”Vi hade i alla fall tur med vädret” Stämmer inte riktigt in på denna bild som Lars-Göran delade med sig av från Johannesviks Camping 2017.

Det första han gör när de kommit fram till anläggningen och allt har kommit på plats är att kolla toaletterna, köket och diskmöjligheterna. När allt är genomgånget är det inte omöjligt att de ger sig ut på en lång promenad, vandring eller cykeltur i den härliga naturen. En vandring som de gör varje år och som Lars-Göran rekommenderar er alla att prova är Kuststigen ute på Bohus Malmön. ”Den är fantastiskt fin”.

Swecamps bonus app, Upplev Swecamp
Vi måste passa på att höra om Lars-Göran har bonusappen ”Upplev Swecamp” för vi vill ju inte att de går miste om bonusnätter efter sina besök runt om på Swecamp-anläggningarna.
- Ja, vi har Swecamps app. Under 2018 fick vi tre nätter gratis. Denna är mycket bättre än tidigare då man fick 25 kronor i rabatt per natt. Dessa kunde bara användas under en viss tid på året och det var inte bra. Vi rekommenderar alla att ladda ner appen.

Svalbard blir nästa drömsemester
Lars-Göran och Lilian håller sig inte bara inom Sverige utan de har tillsammans upplevt riktiga drömsemestrar med husvagnen på platser som Lofoten, Nordkap och på andra ställen runt om i Norge. De har även varit en del i Danmark och Finland som de tycker är fantastiska camping-land. Deras nästa resa, dock utan husvagn går den 23 februari-1 mars 2019 till Svalbard. Vi kan inget annat än att önska en riktigt härlig resa och just för denna resan är det nog tur att de åker utan husvagn. Det hade nog kunnat bli väldigt kallt men också rysligt om det skulle stå en isbjörn utanför fönstret.

Vi tackar Lars-Göran för att han delat med sig av sina härliga campingerfarenheter och hoppas våra anläggningar får nöjet att fortsätta ta emot honom och Lilian under 2019 för minnesrika Stunder tillsammans!

Skriv en kommentar

Outdoor Blogg