Om Swecamp
Kontakta oss

Kontakt

Vill du komma i kontakt med någon av anläggningarna?
Flottsbro +46(0)853532700
Bomstadbaden +46(0)54535068
Vita sandar +46(0)53012260
Jägersbo +46(0)413554490

Vill du göra eller ändra en bokning?
Kontakta anläggningen du önskar boka boende på eller har bokat boende på för att ändra en befintlig.

Swecamp
E-post: kontakt@swecamp.se

Sök Sök

3 saker att tänka på för att nå dina mål med träningen

Tjej i träningskläder som gör armhävning mot en stock
mar 16
Skrivet av Camilla Johansson den 16 mar 2016 kl 12:00

Älskar du att träna eller vill komma igång? Det är inte alltid så lätt att veta vad nästa steg är. Är verkligen mål så viktiga att ha och varför behöver vi dem?

Tankarna snurrar och frågorna är många men att faktiskt sätta sig ned och verkligen ta en funderare kring vilka mål har jag och vad vill jag uppnå med dem, då har vi redan kommit en bra bit på vägen. Nedan kommer jag ge dig tre tips på hur du kan tänka kring dina mål oavsett vart du befinner dig i din träning.

1: Kroppen älskar att röra på sig. Det är mer skadligt att vara stillasittande och oaktiv än att busa på gymmet eller ute i naturen. Var i stället nyfiken på hur du kan lära dig att utföra ditt intresse så bra som möjligt teknikmässigt. 

2: Ett mål är inte bara lockande och motiverande. Det är också hjärnans karta för resultat. Hur ska du veta vilka aktiviteter du ska göra om du inte har ett klart mål? Sätt dig och måla upp din målbild på en visionstavla, med fantasier och med öppet sinne. 

3: Anpassa alltid träningen efter två saker:

  •  Va resultatinriktat för de mål du vill uppnå
  •  Skapa en plan som är hållbar för just dig

Spinning är en fantastisk konditionsträning men den blir totalt värdelös för dig om du hatar att träna det. Träningen kommer förmodligen inte bli av och det kommer inte att bli någon regelbunden träningsaktivitet i ditt liv om du inte tycker det är roligt. Det finns hundratals träningsformer och jag lovar att du kommer hitta något som passar just dig. 

Att träna resultatinriktat är viktigt. Vill du t.ex. träna upp din kondition så måste du ägna dig mest åt pulshöjande aktiviteter. Som PT vill jag dock påminna dig om att styrketräning och rörlighetsträning är superviktigt här också. Dessa aktiviteter kommer hålla dig skadefri och det är en viktig faktor i att faktiskt kunna njuta av dina resultat. 

Vi kommer att prata mer om mål på Health & Training Camp så ladda med frågor! Läs mer och anmäl dig till en Swecamps träningshelger här

Skriv en kommentar

Outdoor Blogg