Om Swecamp
Kontakta oss

Kontakt

Vill du komma i kontakt med någon av anläggningarna?
Flottsbro +46(0)853532700
Bomstadbaden +46(0)54535068
Vita sandar +46(0)53012260
Jägersbo +46(0)413554490

Vill du göra eller ändra en bokning?
Kontakta anläggningen du önskar boka boende på eller har bokat boende på för att ändra en befintlig.

Swecamp
E-post: kontakt@swecamp.se

Sök Sök
Slussen och promenadstigen bredvid

Vid Vänerns kust i Dalsland ligger Vita Sandar. En anläggning där du har skogen och vattnet runt knuten.

Här kan hela familjen koppla av och skapa värdefulla semesterminnen tillsammans. Hitta skogens guld på en kantarelljakt eller sjunk ner i blåbärsriset intill de fina vandringslederna. Njut på den långa sandstranden, de solkyssta klipporna, utsikten över sjön, av en tur med kanoten eller tillbringa kvällen med ett fiskespö i handen medan solen går ner bakom Vänerns horisontlinje.

Bada i den tempererade poolen, utmana din familj eller vännerna i tennis, äventyrsgolf eller beachvolleyboll. Njut av värmen och era stunder tillsammans i bastun eller ta en promenad längs vattnet när snön ligger vit och isen ligger blank på Vänern.

Välkommen till Vita Sandar i Mellerud - en semesterpärla i Dalsland!

Boende med pool och närhet till hav och vandringsleder

På den stora fotbollsplanen eller på beachvolleybollsplanen kan man träffas, umgås, träna och tävla. Ta en joggingrunda längs vattnet eller i de grönskande skogsslingorna innan du äter en god frukost ur den beställda frukostkorgen. Susa ner i vattenrutschkanan i poolområdet, se barnen leka på lekplatsen eller hyr en trampbil som ni kan köra runt med tillsammans.

Här finns goda förutsättningar till träningsläger då det finns en stor gräsplan och två mycket fina grustennisplaner, enklare stugor och aktiviteter på anläggningen som filar på lagkänslan och sammanhållningen.

Till oss på Vita Sandar kan du komma med din husvagn, husbil eller tält. Du kan även hyra enklare stugor och villavagnar med en altan utanför som du kan spendera dina dagar och kvällar på om du så önskar. 

Sommartid är vår restaurang öppen där du kan njuta av mat, dryck och underhållning som karaoke, trubadurkvällar och minidisko för de mindre.

Spännande aktiviteter i Mellerud

Om ni känner för en dagstur kan vi rekommendera en tripp till Akvedukten i Håverud där det unika mötet mellan bilväg, järnväg och Dalslands kanals vattenväg sker. Byggarbetet av Dalslands kanal färdigställdes år 1868. Eftersom bergarterna var lösa, strömmen stark och stupen för branta gick det inte att bygga en vanlig slussanläggning där. Kanalbyggaren Nils Ericsson kom på den geniala idén att bygga en 32 meter lång akvedukt. En järnränna leder idag båttrafiken över forsarna medan landsvägen och en järnvägsbro går som högst 38 meter ovanför slussarna. 100 000- tals besökare åker till Håverud i Mellerud varje år för att uppleva detta. 

Är du golffantast kan vi även rekommendera Melleruds golfklubb som ligger endast 3 km ifrån anläggningen. Golfbanan ligger i ett naturskönt område och har 18 hål och en Driving Range.

Älgar i Dalsland

Var med om en spännande och speciell upplevelse när ni besöker Älghägnet i Dals-Ed. Här kommer ni skogens konung och hans familj riktigt nära. I det hägnet på 10 hektar strövar 11 tama älgar. Älgen är världens största hjortdjur och skapad och anpassad efter att leva precis som de gör här - gott om mat, skydd och vatten. Visste du att älgen har en väldigt utvecklad hörsel och luktsystem och att de kan komma upp i en hastighet på 60 km/h? Vid ett besök kan du få lära dig ännu mer. Ett minnesvärt besök och en magnifik naturupplevelse!

Välkommen till Vita Sandar i Mellerud!

Campinggäster i olika åldrar som äter utanför sin husvagn

LÄS MER

GÖM

BOENDE

Stuga med en snöflinga

VINTERBONADE STUGOR

26

Enkel stuga

VILLAVAGN

8

Hos oss kan ni bo i enklare stugor eller villavagnar intill Vänerns och skogens läckerheter.

LÄS MER

GÖM

CAMPING

Ikon av en husvagn

CAMPINGTOMTER

250

Runt tält

TÄLTPLATSER

250

Ställ husvagnen eller parkera husbilen på grönskande platser ett stenkast ifrånVänerns strand.

LÄS MER

GÖM

VISA FLER BILDER

GÖM

RECENSIONER PÅ VITA SANDAR, MELLERUD

SWECAMPS GÄSTUNDERSÖKNING

Hur nöjd är du med:

  • Anläggningen i helhet

  • Boendet

  • Aktiviteterna

  • 74%

  • 79%

  • 66%

Skulle du rekommendera anläggningen?

  • Ja, absolut!

  • 79%

Hur nöjd är du med:

Anläggningen i helhet

74%

Boendet

79%

Aktiviteterna

66%

Skulle du rekommendera anläggningen?

Ja, absolut!

79%

FACILITETER & SERVICE

Café
Restaurang med fullständiga rättigheter
Hundar är välkomna
Servicebutik
Kreditkort accepteras
Skötrum för spädbarn
Lekplats
Strand och bad
Pool
Wifi / Trådlöst internet

KARTA & VÄGBESKRIVNING

E45 till Mellerud, därefter följ skyltning.